Від ранку ППО знищила 18 російських крилатих ракет — речник Повітряних сил

Від ранку ППО знищила 18 російських крилатих ракет — речник Повітряних сил

Ексклюзивно
Від ранку ППО знищила 18 російських крилатих ракет — речник Повітряних сил
. Робота системи ППО на Київщині, 10 жовтня 2022 року. Фото: Світлана Прищепа

Від ранку 11 жовтня українські сили протиповітряної оборони збили 18 російських крилатих ракет та кілька безпілотників.

Про це у коментарі Суспільному повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

"За попередньою інформацією, збили 18 ракет. Інформація уточнюється", — зазначив він.

4 ракети були збиті на півдні України. Також ППО знищила 3 російських безпілотники.

Читайте також: "Одна з найбезглуздіших терористичних акцій": розвідка прокоментувала ракетні удари РФ

Окрім того, зранку у південних регіонах України, зокрема на Одещині та Миколаївщині, вдалося збити 8 дронів-камікадзе, додав Юрій Ігнат.

При цьому в ефірі телемарафону на Суспільному посадовець розповів, що загалом під час атак 10 жовтня Росія застосувала проти України 84 ракети, 43 з них вдалося збила протиповітряна оборона.

"Це — ракети різних типів, класів: і балістичні ракети, і крилаті ракети", — пояснив він.

За його словами, водночас за минулу добу вдалося знищити 26 дронів-камікадзе.

"Це доволі високий показник, який оцінили вище військове керівництво, командувач ВПС, Головнокомандувач. Верховний головнокомандувач у своїй промові відзначив роботу наших захисників неба", — зазначив Юрій Ігнат.

Раніше повідомлялось, що сили протиповітряної оборони змогли збити понад половину російських ракет, випущених вранці 10 жовтня по об’єктах на території України.

Що відомо

  • 10 жовтня російські війська випустили по Україні 83 ракети, 43 з них збили ЗСУ. Окрім ракетних атак, росіяни завдали авіаційних ударів із застосуванням 17 БПЛА типу "Шахід" з території Білорусі та АР Крим. Пошкодження дістали важливі інфраструктурні об’єкти у регіонах та у Києві, де ракети вразили також центр міста.
  • В ОПУ повідомили, що російські ракети влучили в об’єкти критичної інфраструктури (переважно об’єкти енергопостачання) у 12 областях та столиці. Атаки частково порушили електропостачання у 15 областях й у Києві.
  • За попередніми даними, внаслідок масованого ракетного обстрілу України 10 жовтня загинуло 19 людей, ще 105 травмовані. Станом на ранок 11 жовтня знеструмленими були понад 300 населених пунктів у Київській, Львівській, Сумській, Тернопільській та Хмельницькій областях.
  • У вівторок, 11 жовтня, президент Володимир Зеленський провів чергове засідання Ставки Верховного головнокомандувача. На ньому обговорили захист об’єктів критичної інфраструктури та підготовка війська до зими.
  • Президенти 11 європейських країн у спільній заяві засудили масовані ракетні атаки РФ проти українських міст. Вони попередили, що це — воєнний злочин без терміну давності.
  • Координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США Джон Кірбі заявив, що завдання росіянами руйнівної шкоди українським містам і інфраструктурі виглядає давно запланованою акцією.
  • 11 жовтня Міноборони Росії заявило про нові ракетні удари по території України, зокрема по об'єктах військового управління та енергетики.
  • Мер Києва Володимир Кличко повідомив, що під час повітряної тривоги на підльоті до Києва також було збито кілька ракет. У столиці вибухів не зафіксовано.

Читайте також

Наслідки ракетного удару по Україні, відключення електрики, нові обмеження для РФ, 230-й день війни. Онлайн

Київ потрапив під ракетний обстріл. Що відомо

У РФ дві мішені: енергооб'єкти по всій країні та люди — Зеленський

"Імовірно, вони планували це досить довго" — Кірбі про масований обстріл України

На початок