Через призначення Саакашвілі Грузія може відкликати посла. У МЗС прокоментували

Через призначення Саакашвілі Грузія може відкликати посла. У МЗС прокоментували

Через призначення Саакашвілі Грузія може відкликати посла. У МЗС прокоментували
.

Міністерство закордонних справ України не отримувало офіційного попередження від грузинської влади щодо можливого відкликання посла Грузії у разі призначення Саакашвілі на посаду віцепрем'єр-міністра в українському уряді.

Про це Суспільному повідомила речниця МЗС Катерина Зеленко.

"Жодного офіційного листа від грузинської сторони щодо можливого відкликання посла Грузії МЗС не отримувало. Як відомо, для реалізації подібних рішень існує стала процедура", — зазначила речниця.

Також вона додала, що український уряд розглядає Грузію як надійного друга і союзника та сподівається на подальший розвиток стратегічного партнерства між країнами.

Раніше прем'єр-міністр Грузії Георгій Гахарія попередив, що грузинська влада може відкликати свого посла в Україні для консультацій у разі, якщо експрезидента Грузії Міхеїла Саакашвілі призначать на посаду віцепрем'єр-міністра, повідомляє Ехо Кавказу.

"Якщо таке рішення буде прийнято, ми, як мінімум, відкличемо посла з Києва для консультацій", — заявив Гахарія.

За його словами, призначення на таку посаду особу, що перебуває в розшуку у Грузії за скоєння важкого злочину, є категорично неприйнятним.

Крім того, посол Грузії в Україні називав можливе призначення Саакашвілі на посаду "недружнім та неприйнятним кроком".

Що відомо

  • 22 квітня експрезидент Грузії та екскерівник Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі заявив, що президент Володимир Зеленський запропонував йому посаду віцепрем'єра з реформ.
  • За словами Саакашвілі, він уже встиг переговорити з прем’єр-міністром Денисом Шмигалем та узгодити всі питання з його можливої роботи в уряді.
  • Свій план дій він пообіцяв представити Верховній Раді.
  • Економіст і радник президента Олег Устенко заявив, що не вважає вдалим реформатором колишнього очільника Одеської ОДА та експрезидента Грузії Міхеїла Саакашвілі, кандидатуру якого Офіс президента розглядає на пост віцепрем'єра.
  • На зустрічі з фракцією "Слуги народу" Саакашвілі запевнив, що не збирається конфліктувати з міністром МВС Арсеном Аваковим та іншими представниками влади.
  • Раніше повідомлялося, що у фракції "Слуга народу" ще не визначилися, чи голосувати за призначення Саакашвілі на посаду віцепрем’єра з питань реформ на позачерговому засіданні Верховної Ради 24 квітня.
  • У порядку денному Ради 24 квітня питання призначення Саакашвілі не було.

На початок