Львівська 103-тя бригада ТрО отримала безпілотники "Валькірія"

Львівська 103-тя бригада ТрО отримала безпілотники "Валькірія"

Львівська 103-тя бригада ТрО отримала безпілотники "Валькірія"
. Львівська ОВА

Військовослужбовці 103-ї окремої бригади Сил територіальної оборони отримали безпілотні авіаційні комплекси "Валькірія". Їх надали команда "Армія SOS" та Благодійний фонд Сергія Притули. Про це повідомили у пресслужбі Львівської військової адміністрації.

"Валькірія" – це комплекс, призначений для моніторингу, повітряної розвідки, відеоспостереження та коригування артилерійського вогню. Його особливістю є велика дальність польоту та стійкий зв’язок із операторами", – йдеться у повідомленні.

Безпілотник дозволить бійцям проводити розвідку на великі відстані вглиб позицій противника, виявляти цілі та коригувати артилерійський вогонь з великою точністю.

"Сьогодні успіх бойових дій залежить від точності даних про позиції ворога, переміщення техніки та особового складу, розташування командних пунктів, логістичних вузлів та складів. Той, хто бачить дальше і точніше, може швидше передавати інформацію, і, відповідно, здобуває перевагу в бою.  Тож тепер ворог не зможе укритись від пильних очей наших розвідників навіть у себе в тилу", – кажуть у 103-й бригаді ТрО.

Для того, щоб управляти "Валькіріями", захисники бригади пройшли спеціальні навчання операторів.

Читайте також: Львівська 103 бригада тероборони отримала Бойовий прапор
На початок