Втрати Волині: підтвердили загибель чотирьох військовослужбовців

Втрати Волині: підтвердили загибель чотирьох військовослужбовців

Оновлено

7 жовтня стало відомо, що у боях з російськими військами загинули ще четверо волинян: Володимир Деркач, Роман Стрельчук, Сергій Дишко і Олександр Іванюк.

Двоє захисників загинули ще навесні, але їх загибель підтвердили лише зараз. Суспільне зібрало інформацію про захисників.

Володимир Деркач

У Камінь-Каширській громаді повідомили про загибель уродженця села Бузаки Володимира Деркача. Захиснику було 58 років.

Волинь загиблі
Володимир Деркач.

Відомо, що волинянин захищав Україну ще із 2015 року. 24 лютого його знову призвали до війська. У зв'язку із загибеллю Володимира Деркача у районі продовжили дні жалоби до 31 жовтня. Коли тіло захисника доставлять додому поки невідомо.

Сергій Дишко та Олександр Іванюк

Любешівський районний суд визнав загиблими двох захисників Азовсталі з Волині. Обоє з Любешівщини, – повідомив голова громади.

8 травня у боях за Маріуполь загинув 23-річний житель села Ветли Сергій Дишко. Військовослужбовець був навідником відділення вогневої підтримки відділу прикордонної служби.

Волинь загиблі
Сергій Дишко.

29-річний Олександр Іванюк із села Бірки на Любешівщині загинув 26 березня під час ведення оборони міста Маріуполь. Був старшим лейтенантом, офіцером групи обліку особового складу загону спецпризначення "Азов".

Волинь загиблі
Олександр Іванюк.

Обоє захисників були нагороджені посмертно відзнакою президента – орденом "За мужність" ІІІ ступеня.

Роман Стрельчук

Лучанин Роман Стрельчук був призваний на військову службу по мобілізації. Служив у військовій частині на посаді водія автомобільного взводу. Захиснику було 29 років, – повідомив Луцький міський голова.

Загинув боєць 4 жовтня під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Білогірка Херсонської області в результаті мінометного обстрілу з боку противника. Про дату прощання повідомлять згодом.

На початок