З початку війни USAID надало Україні майже $10 млрд допомоги

З початку війни USAID надало Україні майже $10 млрд допомоги

З початку війни USAID надало Україні майже $10 млрд допомоги
. Фото: Facebook

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) з початку повномасштабного вторгнення РФ надало Україні 9,89 мільярда доларів допомоги. Про це Суспільному повідомили у посольстві США у Києві.

Переважна більшість цієї суми — 8,5 млрд дол. — це пряма бюджетна підтримка українського уряду, щоб той міг реагувати на критичні потреби: надання медичної допомоги та освіти, підтримку переміщених внаслідок війни, забезпечення надходження електроенергії до шкіл, лікарень, будинків тощо.

Ще близько мільярда — це гуманітарна допомога, що включає критично необхідне харчування, медичне обслуговування, воду, засоби гігієни.

Решту суми виділили на підтримку малого бізнесу і сільського господарства.

Крім того, близько 100 млн дол. буди виділені на підтримку вільної преси та протидію дезінформації.

Адміністраторка USAID Саманта Пауер прибула в Україну з візитом 6 жовтня. Вона стала першою високопосадовицею США, який відвідав Україну після псевдо референдумів. Пауер сьогодні планує зустрітися з урядовцями, журналістами, фермерами та студентами.

Що відомо

  • Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) розпочало проєкт підтримки фінансового сектора України на 33 млн доларів. Проєкт, що має на меті сприяти більшій інтеграцій української фінансової системи з європейськими та міжнародними ринками, розрахований на 5 років.

Читайте також

USAID виділило додатково $1,8 млн для підтримки охорони здоров’я в Україні

На початок