USAID виділило додатково $1,8 млн для підтримки охорони здоров’я в Україні

USAID виділило додатково $1,8 млн для підтримки охорони здоров’я в Україні

USAID виділило додатково $1,8 млн для підтримки охорони здоров’я в Україні
. Заступниця адміністратора USAID Ізобель Коулман та доктор директор Європейського регіонального бюро ВООЗ Ганс Клюге. Фото: Українське бюро ВООЗ

Агентство США з міжнародного розвитку USAID виділило Всесвітній організації охорони здоров'я додаткових 1,8 млн допомоги для підтримки охорони здоров’я в Україні. Про це Суспільному повідомили в Українському бюро ВООЗ.

Починаючи з 24 лютого було вже надано 15,5 млн доларів.

Кошти з додаткової підтримки буде використано для покращення лабораторної діагностики та виявлення інфекційних захворювань, звітування про них тощо, оскільки війна вплинула на рівень імунізації проти високоінфекційних і потенційно небезпечних для життя хвороб, як кір, поліомієліт і дифтерія.

Зазначається, що спалах холери залишається реальною загрозою.

"Швидке та несподіване поширення віспи мавп у Європейському регіоні може стати ще більшою проблемою для української системи охорони здоров’я, коли вірус досягне України", — зазначили у ВООЗ.

Що відомо

  • Адміністрація президента США Джо Байдена вкладе 100 мільйонів доларів у нову програму забезпечення українських фермерів життєво важливими товарами. Це робиться для того, щоб зберегти майбутні врожаї та пом’якшити глобальну кризу продовольчої безпеки, яка посилилася через війну Росії проти України.
  • Агентство США з міжнародного розвитку надасть Україні додаткові 1,7 мільярда доларів для фінансування українського бюджету. Ці кошти, зокрема, спрямують на виплати працівникам медичної галузі.
  • Крім того, USAID надасть Україні додаткові 169 мільйонів доларів допомоги для підтримки людей, які постраждали від війни Росії проти України.
  • 28 липня USAID виділило ще $74 млн дол. гумдопомоги постраждалим від війни українцям
Війна. Усі останні новини

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 161. Текстовий онлайн

Війська РФ намагалися покращити позиції в районі Авдіївки, але з втратами відступили — Генштаб

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок