Нардеп Ігор Фріс прокоментував виділення земельної ділянки у лісництві фірмі, співзасновницею якої є його дочка

Нардеп Ігор Фріс прокоментував виділення земельної ділянки у лісництві фірмі, співзасновницею якої є його дочка

Нардеп Ігор Фріс прокоментував виділення земельної ділянки у лісництві фірмі, співзасновницею якої є його дочка
. Фото: офіційний сайт нардепа Ігоря Фріса

Народний депутат від округу № 84, що на Івано-Франківщині, Ігор Фріс прокоментував виділення земельної ділянки з лісом площею 10,3 га фірмі "Інтервіза", співзасновницею якої є його дочка. Свою позицію він описав на своїй сторінці у Facebook.

"Понад рік тому мої діти вирішили започаткувати з друзями окремий проєкт. Вони, в принципі, — дорослі дівчата. Живуть окремо і мають власний бізнес вже давно. Декларують доходи та платять податки. Мета нового проєкту — соціально-екологічна. Екопарк з притулком для тварин, просвітницькі екскурсії, етнос Галичини", — йдеться у дописі.

Зі слів нардепа, організатори проєкту підшукували ділянку недалеко від Івано-Франківська. Розглянувши декілька варіантів, вони зупинилися на території у Марковецькому лісництві.

Донька Фріса Еліна з друзями підготували інвестиційний проєкт — розробили локації, логістику та план для відтворення та збереження тварин. Створили юридичну особу, від якої подали заяву до лісгоспу.

"Є така 18 стаття в Лісовому кодексі, яка визначає порядок тимчасового користування лісами. Не передача їх у власність, а саме — в тимчасове користування. Ліси не можуть передаватися у власність. Були, є і будуть власністю держави. Тимчасове користування лісами може бути довгостроковим — терміном до 50 років. Довгострокове тимчасове користування лісами засноване на договорі строкового платного використання лісових ділянок", — пише Ігор Фріс.

З його слів, при тимчасовому користуванні є заборони. Зокрема, земля залишається в державній власності, її заборонено вилучати. На території заборонено рубати дерева та будувати будь-які капітальні споруди. Також тимчасовий лісокористувач не має права передавати лісові ділянки в тимчасове користування іншим людям.

"Здається, що зі зміною керівництва лісової галузі області та реформою лісової галузі в державі, хтось вирішив підняти свої рейтинги та спробував придумати історію про мене і моїх дітей. Впевнений, навіть при прискіпливому ставленні до батька-депутата, його діти мають такі самі права, як і інші суб’єкти, визначені законом. А екопарк буде. І 84 округ на це заслуговує. На туристів, на робочі місця в складні часи", — написав Ігор Фріс.

Розпорядження про виділення лісової ділянки у тимчасове користування товариству "Інтервіза", співзасновницею та бенефіціаром якого є Еліна Фріс, голова Івано-Франківської обласної військової адміністрації Світлана Онищук підписала 26 вересня 2022 року. Текст документа оприлюднили на сайті ОВА.

"Виділити у довгострокове тимчасове користування товариству з обмеженою відповідальністю "Інтервіза" лісову ділянку площею 10,3 га, яка розташована у кварталі 37, виділи 20, 23-26, 28 Марковецького лісництва державного підприємства "Івано-Франківське лісове господарство", для використання в рекреаційних цілях терміном на 49 років", — йдеться у розпорядженні.

За даними сервісу "Опендатабот", бенефіціарами та засновниками ТОВ "Інтервіза" є Еліна Фріс та Андрій Ісаєнко, засновниками вказані Артем Макаренко, Олександр Панасюк, Тамара Скирбашевська. Статутний капітал фірми — 100 грн.

Читайте також

Читайте нас у Telegram: головні новини Івано-Франківщини

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини й ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок