У комітеті Ради погодили відставку голови Нацбанку

У комітеті Ради погодили відставку голови Нацбанку

У комітеті Ради погодили відставку голови Нацбанку
. Голова Національного банку Кирило Шевченко. Фото: НБУ

Комітет Верховної Ради з питань фінансів схвалив постанову щодо звільнення Кирила Шевченка з посади голови Національного банку. Про це повідомив нардеп від "Голосу" Ярослав Железняк.

"Фактично, обговорення не було. Депутати тільки подякували пану Шевченко за його роботу. За — 18. Утримався — 1".

Розгляд питання про відставку голови НБУ відбудеться у сесійній залі парламенту найближчими днями.

4 жовтня голова Національного банку Кирило Шевченко подав на розгляд президентові Володимиру Зеленському заяву про відставку за станом здоров’я.

Що відомо

  • Кирило Шевченко був призначений на посаду у липні 2020 року. Його попередником був Яків Смолій, якого Верховна рада відправила у відставку 3 липня 2020-го.
  • Шевченко народився у 1972 році в російському місті Тула. Він отримав диплом Харківського державного економічного університету.
  • Із жовтня 1995 року по грудень 2006 року Кирило Шевченко працював у банку "Фінанси і Кредит" пройшов шлях від начальника відділу нормативів до першого заступника голови правління фінустанови. З грудня 2006 по травень 2009 року був головою правління Державної іпотечної установи. У 2009 році Шевченко майже пів року працював радником тодішньої прем’єр-міністерки Юлії Тимошенко.
  • У вересні 2009 року став першим заступником голови правління "Укргазбанку", де пробув до квітня 2010 року. У 2012-2014 роках працював радник голови правління Ощадбанку. З жовтня 2014 — по травень 2015-го — в.о. голови правління "Укргазбанку".
На початок