Безхатьки у Рівному почали плести кікімори для ЗСУ

Безхатьки у Рівному почали плести кікімори для ЗСУ

Ексклюзивно
Безхатьки у Рівному почали плести кікімори для ЗСУ
. Фото: Facebook Рівненський обласний центр з надання соціальних послуг

Підопічні Рівненського обласного центру з надання соціальних послуг взялися плести кікімори для потреб армії. Долучитися до цього процесу безхатькам запропонувала заступниця директора закладу Наталія Микита — і вони відгукнулися на цю ідею. 3 жовтня чоловіки збили рамку для плетіння, а жінки одразу стали до роботи.

Почалося з того, що Наталія Микита побачила у Facebook допис рівненської волонтерки Марини Шумарової про пошук приміщення, де в дощову погоду можна було б плести кікімори.

"А в нас велика їдальня, є ресурс основний — це люди, які, власне, не мають чим зайнятися вечорами, та й протягом дня, бо багато хто має інвалідність. Ходити вони не можуть, але сидіти і робити щось корисне руками погодилися одразу з першої ж моєї пропозиції", — розповіла Суспільному Наталія Микита.

Підопічні притулку для безхатьків у Рівному розпочали плести кікімори
Волонтерка Марина Шумарова пояснює підопічним притулку для безхатьків, як плести кікімори. Фото: Facebook Рівненський обласний центр з надання соціальних послуг
Читайте також: Прихисток для безхатьків у Рівному: як у центрі соцпослуг приймають ВПО та готуються до холодів

Заступниця директора обласного центру з надання соціальних послуг написала волонтерці. Марина Шумарова прийшла в заклад, розповіла, що і як потрібно робити. А також забезпечила усім необхідним.

"Хлопці збили раму, а дівчата з першого разу все засвоїли — і працюють. Позавчора сплели вже одну сторону, а вчора розпочали іншу. Абсолютно всім забезпечує Марина Шумарова. А ми виконуємо суто технічну роботу — прив'язуємо стрічечки. В нас взагалі живе десять жінок, але деякі працюють. Тож плетемо кікімори позмінно", — пояснила Наталія Микита.

Підопічні притулку для безхатьків у Рівному розпочали плести кікімори
Фото: Facebook Рівненський обласний центр з надання соціальних послуг

У перший день роботи в притулку для безхатьків кікімори плели четверо підопічних.

"Вже прикріпили сітку на дві сторони, то одночасно людей шість зможе працювати. Побачимо, як далі піде, бо вже й чоловіки зголошуються. В нас є Юра з інвалідністю, він сказав, що буде. Ходити він не може, а сидячи працювати — так. Ми всі разом йдемо до перемоги! Ніхто не може бути осторонь, кожен допомагає як може", — резюмувала заступниця директора обласного центру з надання соцпослуг.

Підопічні притулку для безхатьків у Рівному розпочали плести кікімори
Фото: Facebook Рівненський обласний центр з надання соціальних послуг

Читайте також

  • У Рівному на благодійному ярмарку збирали гроші для безпритульних собак
  • Квитки радянського зразка: у філармонії Рівного пояснили, чому їх видали глядачам
  • Нацбанк у Minecraft: школяр з Рівненщини за два дні відтворив історичну будівлю НБУ для гри-конструктора

Читайте нас у Telegram: екстрені новини та щоденні підсумки

Підписуйтесь на рівненське Суспільне у Viber

Долучайтесь до нас в Instagram

Ми у Twitter

На початок