На Херсонщині військові РФ проводять заходи з мобілізації

На Херсонщині військові РФ проводять заходи з мобілізації

На Херсонщині військові РФ проводять заходи з мобілізації
. Російські військові на території тимчасово окупованого Криму, 2014 рік. Фото: Getty Images

На тимчасово окупованій Херсонщині військові РФ проводять заходи з мобілізації: здійснюють подворові обходи, складають списки чоловіків призовного віку. Про це повідомляє Оперативне командування "Південь".

За словами речника командування Владислава Назарова, також військові РФ посилили перевірку документів, щоб максимально ускладнити виїзд з підконтрольних їм районів.

"Вимагають нескінченний перелік документів, влаштовують довготривалі огляди транспортних засобів та речей, вилучають гаджети та інші коштовні предмети, гроші, змушують чекати результатів перевірки від кільканадцяти годин до 7 - 10 діб і часто просто розвертають автівку у зворотному напрямку", — сказав Владислав Назаров.

Що відомо

  • Гауляйтер Херсонщини, колаборант Сальдо заявив про формування в регіоні так званих "добровольчих батальйонів". Зокрема, на Херсонщині вже сформували списки на 8 тисяч осіб.
  • Окупаційна влада Херсонщини максимально ускладнила виїзд з тимчасово окупованих територій. Військові РФ ввели правило отримання спеціального дозволу для виїзду. Окрім того, що потрібно надати свої особисті дані, необхідно ще максимально доступно пояснити, чого хочете покинути область.

Читайте також

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок