Внаслідок нічної атаки на Дніпро загинула людина: що ще відомо

Внаслідок нічної атаки на Дніпро загинула людина: що ще відомо

Доповнено
Внаслідок нічної атаки на Дніпро загинула людина: що ще відомо
Наслідки ракетного обстрілу Дніпра 29 вересня 2022 року. Фото: Суспільне Дніпро

Вночі 29 вересня російські військові вдарили по Дніпру ракетами. Про це повідомив голова Дніпропетровської обласної адміністрації Валентин Резніченко у своєму Telegram-каналі.

За його словами, російські війська скерували на Дніпро декілька "Іскандерів". Внаслідок атаки загинула одна людина – 55-річний охоронець автопідприємства, ще п'ятеро – поранені.

Як пізніше зазначив голова обласної ради Микола Лукашук, внаслідок ракетного удару вночі 29 вересня поранено п'ять людей. Двоє чоловіків та жінка у стані середньої тяжкості перебувають в лікарні. Ще один чоловік та жінка лікуються вдома.

Стан двох пацієнтів, що були поранені внаслідок ракетного удару по Дніпру 29 вересня – стабільний. Одного з них прооперували, він перебуває у реанімації, повідомили у обласній військовій адміністрації.

Ракети знищили транспортне підприємство. Під час пожежі, яка виникла внаслідок удару, згоріли 52 автобуси, ще 98 – пошкоджені.

Крім того, у місті понівечені кілька багатоповерхівок, гімназія, магазин та адміністративні будівлі.

Рятувальники з ночі працюють на місці події і з’ясовують масштаби руйнувань.

Також поліція розгорнула два пункти прийому звернень потерпілих від ракетного обстрілу Дніпра. Для написання заяви можна звернутися за адресами: вулиця Троїцька, 15 та вулиця Караваєва, 11.

За фактами обстрілів поліція відкрила кримінальне провадження за статтею 438Порушення законів та звичаїв війни Кримінального кодексу України.

Крім того, через ракетний удар по місту з 30 вересня тимчасово припинять роботу автобуси № 146-А Про це йдеться у пресрелізі Дніпровської міської ради, який отримало Суспільне.

Про дату відновлення буде повідомлено додатково.

Аби усунути проблеми з громадським транспортом, з Києва до Дніпра передадуть 30 пасажирських автобусів, повідомив мер столиці Віталій Кличко.

Що відомо

  • 29 вересня російські війська вдарили по Дніпру двома ракетами. Одна з ракет вдруге влучила в той же житловий квартал, що й кілька тижнів тому. Також поцілили в транспортне підприємство.
  • Через ракетний удар найближчими днями ускладниться робота автобусних маршрутів 73, 87А, 101А, 106, 107 та 146Б. Вони працюватимуть в оперативному режимі, без дотримання інтервалів.

Читайте також

Обстріли Дніпра, Миколаєва, Одеси, "фундаментальні питання" на РНБО. 219-й день війни. Онлайн

Читайте нас у Telegram: Суспільне Дніпро

На початок