ЗСУ відбили 11 атак та завдали ударів по сімох позиціях військ РФ — Генштаб

ЗСУ відбили 11 атак та завдали ударів по сімох позиціях військ РФ — Генштаб

ЗСУ відбили 11 атак та завдали ударів по сімох позиціях військ РФ — Генштаб
. Українські військові. Фото: Генштаб ЗСУ

Збройні сили України відбили атаки поблизу 11 населених пунктів та завдали ударів по опорних та командних пунктах і місцях скупчення військовослужбовців і техніки армії РФ. Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ.

За словами військових, росіяни намагаються повністю окупувати Донецьку область та утримати тимчасово захоплені території. Війська РФ також намагається не допускати активних дій Сил оборони на окремих напрямках, обстрілюють позиції ЗСУ вздовж лінії зіткнення, ведуть повітряну розвідку.

За поточну добу росіяни завдали два ракетні та три авіаудари, здійснили щонайменше 6 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Від ворожих ударів постраждало понад 8 населених пунктів. Зокрема, Сіверськ, Білогорівка, Мар’їнка, Миколаїв, Вищетарасівка, Тернові Поди, Мирне та Новогригорівка.

У генштабі наголосили, що залишається загроза авіаційних та ракетних ударів на всій території України.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка залишається без суттєвих змін.

На інших напрямках війська РФ здійснили обстріли населених пунктів з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії:

  • на Сіверському напрямку – в районі населеного пункту Сеньківка Чернігівської області;
  • на Слобожанському напрямку – в районах населених пунктів Стрілеча, Соснівка, Красне, Грушівка та Сенькове;
  • на Краматорському напрямку – Старий Караван, Слов’янськ, Закітне, Діброва та Озерне;
  • на Бахмутському напрямку – Спірне, Сіверськ, Серебрянка, Нью-Йорк, Андріївка, Соледар, Бахмут, Бахмутське, Одрадівка, Зайцеве, Весела Долина, Опитне, Яковлівка, Майорськ, Юр’ївка, Білогорівка, Веселе та Роздолівка;
  • на Авдіївському напрямку – Авдіївка, Опитне, Водяне, Первомайське, Тоненьке, Красногорівка, Карлівка, Мар’їнка, Єлизаветівка, Новомихайлівка, Парасковіївка та Георгіївка;
  • на Новопавлівському напрямку – Павлівка, Микільське, Вугледар, Володимирівка, Єгорівка, Пречистівка, Золота Нива, Шевченко, Новоукраїнка, Велика Новосілка, Нескучне та Времівка;
  • на Запорізькому напрямку обстрілів зазнали понад 20 населених пунктів. Серед них - Степове, Павлівка, Новопіль, Оріхів, Темирівка, Ольгівське та Гуляйполе.

На Південнобузькому напрямку обстрілів з танків, мінометів та ствольної артилерії зазнали понад 25 населених пунктів вздовж лінії зіткнення, зокрема і Нікополь. З метою ведення розвідки, коригування вогню та завдання ударів по об’єктах цивільної інфраструктури росіяни здійснили до 40 вильотів безпілотників.

За поточну добу підрозділи ЗСУ відбили атаки військ РФ поблизу Зайцевого, Майорська, Залізного, Одрадівки, Миколаївки Другої, Озерянівки, Первомайського, Побєди, Новомихайлівки, Павлівки та Безіменного.

"Для підтримки дій наземних угруповань, авіація Сил оборони протягом доби уразила два опорних пункти противника. Ракетні війська і артилерія уразили командний пункт, чотири райони зосередження живої сили та техніки противника та одну станцію-ретранслятор", — йдеться у повідомленні.

Як зазначили у Генштабі, у РФ та тимчасово окупованих територіях України триває "часткова мобілізація". У віддалених населених пунктах РФ мобілізації підлягає все чоловіче населення визначеної вікової категорії, попри відсутність досвіду проходження військової служби в минулому та бойового досвіду.

"Непоодинокі випадки мобілізації осіб з інвалідністю, онкохворих, багатодітних батьків та осіб старших за шістдесят років. В окремих регіонах населення намагається чинити спротив такій примусовій мобілізації. Неготовність реалізації заходів мобілізації відзначено на збірних пунктах Бєлгородської та Ростовської областей. Так, новоприбулий особовий склад повинен за власний кошт придбати зимову форму одягу та засоби захисту", — йдеться у повідомленні.

За інформацією Генштабу, чоловіки призовного віку шукають способи уникнути мобілізації. Зокрема у Криму, чоловіки від мобілізації намагаються відкупитися хабарем, виїхати за кордон РФ, працевлаштуватись на підприємство критичної інфраструктури або здійснити дрібний злочин.

Читайте також

"Референдуми" як кінець переговорів з Москвою, інструкція на випадок ядерного удару. 217-й день війни. Онлайн

"У росіян буде чотири тижні, щоб підсилити війська". Том Купер про бої за Лиман, контрнаступ ЗСУ та ядерну зброю Росії

Єврокомісія запропонувала новий пакет санкцій проти Росії. Що у нього входить

На початок