Литва надасть українським військовим 25 тисяч комплектів зимової форми

Литва надасть українським військовим 25 тисяч комплектів зимової форми

Литва надасть українським військовим 25 тисяч комплектів зимової форми
. Міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас. Фото: bernardinai.lt

Міністерство оборони Литви передасть військовослужбовцям Збройних сил України 25 тисяч комплектів зимової форми на суму близько 2 мільйонів євро.

Як повідомляє Delfi, про це 28 вересня заявив міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас під час презентації ситуації з безпекою країни у литовському Сеймі.

"Найближчими місяцями у литовських підприємств буде закуплено та передано українським військовим зимове обмундирування на пару мільйонів євро, тобто близько 25 тисяч українських військових будуть забезпечені зимовим екіпіруванням", — сказав Анушаускас.

Він також повідомив парламентаріям, що після оголошення Росією часткової мобілізації рівень загрози для Литви не зріс, однак Литва відреагувала підвищенням рівня боєздатності Сил швидкого реагування.

"Що означає мобілізація для безпеки нашого регіону? Підвищили рівень пильності Сил швидкого реагування Збройних сил Литви, хоч ознак провокацій немає", — зазначив міністр.

За його словами, "антизахідна риторика (Володимира) Путіна з ядерними погрозами", яка супроводжувала рішення про мобілізацію, є спробою утримати країни Заходу від підтримки України. Анушаускас запевнив, що попри це підтримка Литви залишиться "істотною".

Читайте також

Мостові системи та IRIS-T: Німеччина готує новий пакет допомоги для України

США зробили крок у виділенні 12 мільярдів доларів допомоги для України: на що підуть гроші

Україна сподівається на допомогу Німеччини в розбудові протиповітряної оборони — Шмигаль

"Забудьте про це": Шольц закликав Путіна відмовитись від ідеї ядерного удару по Україні

На початок