У Києві зафіксували низький рівень забрудненості повітря

У Києві зафіксували низький рівень забрудненості повітря

У Києві зафіксували низький рівень забрудненості повітря
. Фото: КМДА

Рівень забрудненості атмосферного повітря в Києві низький. Радіаційний фон у всьому місті – в нормі. Про це повідомляє пресслужба Київської міської державної адміністрації із посиланням на Управління екології та природних ресурсів КМДА.

Станом на 12.30 на правому березі Києва на стаціонарних пунктах моніторингу атмосферного повітря за адресою вул. Турівська, 28 та вул. Щусєва, 20 загальний індекс якості повітряЗагальний індекс якості повітря (CAQI, Common Air Quality Index) формується автоматично на основі показників кількох основних забруднювачів: PM2.5 і PM10 (частки пилу), SO2 (діоксид сірки), NO2 (діоксид азоту), ОЗ (приземний озон), CO (оксид вуглецю). Чим нижчий показник CAQI, тим краща якість повітря. – 31 та 29 відповідно. Це низький рівень забрудненості.

На лівому березі міста на пунктах за адресою вул. Харківське шосе, 7/1 та вул. Архітектора Вербицького, 26 загальний індекс якості повітря – 38 і 27 відповідно. Це низький рівень забрудненості.

Зранку 28 вересня показники були вищими, але не перевищували норму.

Кияни подекуди спостерігають перевищення окремих показників забруднення, але це нормально, зважаючи на погодні умови, пояснив еколог Сергій Карлащук.

"Зараз волога осінь, тому в місцях накопичення машин в повітрі формуються аерозолі з продуктами вихлопів. Звичайна річ, без паніки. Аерозолі — повітряна суміш з крапельок води, завислих часток (пил) та забруднювальних речовин (оксиди нітрогену, сірки, летких органічних речовин). Викликають подразнення слизових оболонок, завислі речовини можуть спричиняти захворювання верхніх та нижніх дихальних шляхів",— каже еколог Сергій Карлащук.

Моніторити стан повітря можна на сайті Управління екології та природних ресурсів КМДА та в додатку "Київ Цифровий".

Що відомо

  • 27 вересня протягом доби та 28 вересня зранку у Києві та області утримувався туман. Видимість 200-500 м. Тож водіїв закликали бути обережними на дорогах.

Читайте також

Нова клумба біля станції метро. У Києві створили артоб'єкт за мотивами скульптури мексиканського дизайнера

Розстріляли 10 евакуаційних авто. СБУ встановила особи п'ятьох військових РФ

Вперше від початку повномасштабного вторгнення. Іноземний гурт зняв у Києві кліп

На Київщині знову чутимуть вибухи

На початок