Україна U21 вийшла до фінальної частини Євро-2023 після перемоги над Словаччиною

Україна U21 вийшла до фінальної частини Євро-2023 після перемоги над Словаччиною

Україна U21 вийшла до фінальної частини Євро-2023 після перемоги над Словаччиною
. AP

Переможний хет-трик у складі "синьо-жовтих" оформив Сікан.

Молодіжна збірна України з футболу кваліфікувалася на чемпіонат Європи 2023 року. У двоматчевому протистоянні з однолітками зі Словаччини команда Руслана Ротаня перемогла з рахунком 5:3.

"Синьо-жовті" розпочинали відбірковий турнір з групового раунду, де посіли друге місце в групі "H". Поступившись першою сходинкою Франції, підопічні Ротаня отримали шанс у статусі другої команди групи продовжити боротьбу за вихід на Євро-2023 у раунді плей-оф.

Отримавши суперником Словаччину, українська "молодіжка" стартувала в плей-оф з мінімальної поразки з рахунком 2:3. Вже за чотири дні команди мали вирішувати долю путівки на Євро у матчі-відповіді, який Україна як номінальний господар проводила у польському місті Бельсько-Бяло.

Після результативного першого матчу команди провели стартові 45 хвилин без голів. А вже другий тайм розпочався з голу України, коли за три хвилини після поновлення поєдинку забив Данило Сікан.

Ще за шість хвилин Сікан відзначився вдруге - таким чином, Україна виходила вперед у протистоянні зі словаками за сумою двох матчів. Остаточний же рахунок було встановлено ще за 12 хвилин - тим самим Сіканом, який з передачи Олександра Назаренка оформив переможний хет-трик на користь українців.

Відтак, Україна - у фінальній частині Євро-2023! Наступного року підопічні Ротаня будуть представлені серед 16 команд, які боротимуться за континентальний титул у Румунії та Грузії.

Євро-2023. Кваліфікація. Плей-оф. 2-й матч

Україна U21 - Словаччина U21 3:0

Голи: Сікан, 48, 54, 66

Рахунок протистояння - 5:3

Що відомо

  • Україна втретє зіграє на молодіжному чемпіонаті Європи з футболу. Востаннє "синьо-жовті" були представлені на турнірі у 2011 році, коли не подолали груповий раунд змагань.
  • Найкращим результатом України U21 на континентальній першості є вихід до фіналу турніру у 2006 році. Тоді у вирішальному матчі "синьо-жовті" розгромно поступилися Нідерландам - 0:3.
  • Україна втретє вийшла на чемпіонат Європи через плей-оф. У 2002-му та 2015 роках українській "молодіжці" не вдалося подолати вирішальний раунд кваліфікації.
На початок