Генератори та пересувна котельня. Як Буча готується до опалювального сезону

Генератори та пересувна котельня. Як Буча готується до опалювального сезону

Ексклюзивно
Генератори та пересувна котельня. Як Буча готується до опалювального сезону
. Фото: УНІАН

У Бучі із 35 котелень 33 — повністю готові до опалювального сезону. Також у місті підготували альтернативні джерела обігріву: генератори та пересувну котельню. Про це Суспільному повідомив мер Бучі Анатолій Федорук.

"Всі можливі на сьогоднішній день організаційні заходи (у підготовці до опалювального сезону — ред.) міською владою впроваджуються, використовуються. Наразі із 35 котелень 33 в повному стані готовності. До початку опалювального сезону всі теплові пункти, тобто котельні пункти обігріву будуть виведені на 100-відсоткових показник готовності і запуску", — сказав Анатолій Федорук.

За його словами, підготовлено і альтернативні джерела обігріву на 9 котельнях, які подають тепло в об'єкти бюджетної сфери, зокрема, у медичні і освітні заклади. Місто закупило і пересувні генератори.

"Маємо достатню кількість закуплених генераторів великої потужності для того, щоб працювати в цей період. Маємо одну пересувну у разі аварійної ситуації котельню на твердому паливі. Ми розуміємо, що теплоносій забезпечити до комфортного рівня з цим оснащенням буде складно, але можна буде зробити, щоб система не вийшла з ладу", — розповів мер Бучі.

Що відомо

  • Готовність до опалювального сезону на Київщині становить 83%. Область уже заготувала 5,4 тисячі тонн вугілля та 123,3 тисячі тонн деревного палива. Про це повідомив голова КОВА Олексій Кулеба.
  • На підготовку до зими з обласного бюджету виділено 40 млн гривень. Паралельно, разом із органами місцевого самоврядування, відпрацьовуються варіанти резервних джерел енергії на випадок аварійних відключень. Олексій Кулеба закликав громадян також ретельно готуватися і перевіряти стан вікон під'їздів, дахів.
  • Під час активних бойових дій на території регіону, котельням було завдано різні ступені пошкоджень. Станом на 15 серпня найбільше відремонтовано об'єктів теплопостачання у Бородянській, Білоцерківській, Бучанській та Великодимерській громадах. Решта — в процесі відновлення.
  • До початку опалювального сезону у Київській області відремонтують 690 кілометрів ліній електропередач. Також планують оновити 80 енергооб’єктів.

Читайте також

Ціна на газ для українців буде довоєнною — "Нафтогаз"

Київ готується до опалювального сезону: накопичує запаси резервного палива і закуповує генератори

На початок