Київ приєднався до Пакту вільних міст – Кличко

Київ приєднався до Пакту вільних міст – Кличко

Київ приєднався до Пакту вільних міст – Кличко
. Фото: КМДА

Столиця України приєдналася до Пакту вільних міст. Церемонія підписання пройшла у Празі 26 вересня під час саміту Пакту. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

Він розповів, що мери європейських міст обговорять підтримку України та допомогу, яку можуть надати її містам – економічну, гуманітарну, допомогу у відновленні інфраструктури та житла.

"Приєднання Києва до Пакту вільних міст – це ще одна можливість для спільного та ефективного подолання викликів, що постали сьогодні перед Україною та цивілізованим демократичним світом", – сказав Кличко.

Київ приєднався до Пакту вільних міст – Кличко
Фото: КМДА

Мери Пакту співпрацюють у захисті демократії, у боротьбі з корупцією та популізмом, захисті місцевого самоврядування й побудові ефективної взаємодії із національними урядами. А також реалізовують спільні ініціативи та проєкти, адаптовані до потреб окремих міст.

Що відомо

  • Пакт вільних міст – це відкритий і прогресивний міський альянс, започаткований у 2019 році мерами Варшави, Будапешту, Праги та Братислави. Зокрема, з моменту заснування, там ініціювали загальноєвропейське лобіювання для прямого доступу до фінансування ЄС важливих для міст проектів. Та звернулися до інших мерів-однодумців щодо більш ефективної співпраці та перспективного розширення мережі.

Читайте також

У Києві на Академіка Заболотного майже на три тижні частково обмежать рух

Ще 7 закладів McDonald’s відновлюють роботу у Києві

На початок