Україна отримала систему протиповітряної оборони NASAMS — Зеленський

Україна отримала систему протиповітряної оборони NASAMS — Зеленський

Важливо
Україна отримала систему протиповітряної оборони NASAMS — Зеленський
. Фото: офіційний сайт корпорації Kongsberg

Україна вже отримала від Сполучених Штатів Америки зенітно-ракетні системи NASAMS для оборони повітряного простору України.

Про це в інтерв’ю CBS News повідомив президент Володимир Зеленський. Він подякував президенту США Джозефу Байдену за надану допомогу.

"Я хочу подякувати президенту Байдену за позитивне рішення, яке вже прийнято. Ми отримали NASAMS — це системи протиповітряної оборони.

Він підкреслив, що цього все одно недостатньо, щоб захистити цивільну інфраструктуру, зокрема школи, лікарні, університети та будинки українців.

"Навіщо нам це потрібно? Нам потрібна безпека для того, щоб привабити наших українців повертатися додому. Якщо буде безпечно, вони приїдуть, оселяться, працюватимуть тут і будуть платити податки. І тоді не матимемо дефіциту у 5 мільярдів доларів у нашому бюджеті", — сказав Зеленський.

Президент додав, що у цьому разі Сполученим Штатам не потрібно буде продовжувати надавати Україні таку масштабну підтримку.

Раніше у Пентагоні повідомляли, що Сполучені Штати уклали з Україною контракт, який передбачає передачу ЗСУ у 2024 році двох систем протиповітряної оборони NASAMS.

Читайте також

Захист президентів США. Що таке NASAMS

Європа скоротила військову допомогу Україні — Ukraine Support Tracker

Щоб зупинити росіян, Україні потрібно стільки ж зброї, скільки вона вже отримала — аналітик Том Купер

MLRS та HIMARS: які реактивні системи залпового вогню надають Україні союзники

"Унікальність нашої ППО — в людях": У Повітряних силах розповіли, як захищають українське небо

На початок