Відмова від газу РФ: Німеччина досягла прогресу у газових перемовинах з ОАЕ — Шольц

Відмова від газу РФ: Німеччина досягла прогресу у газових перемовинах з ОАЕ — Шольц

Відмова від газу РФ: Німеччина досягла прогресу у газових перемовинах з ОАЕ — Шольц
. Канцлер Німеччини Олаф Шольц розмовляє телефоном у перерві під час зустрічі лідерів країн ЄС у Версалі, 11 березня 2022 року, фото: Getty Images

Німеччина досягла прогресу у переговорах з Об'єднаними Арабськими Еміратами про постачання до ФРН зрідженого природного газу (СПГ) та дизельного палива. Про це у неділю, 25 вересня під час візиту до Абу-Дабі заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, передає DW.

Німеччина має намір і надалі розвивати співпрацю в енергетичному секторі з ОАЕ, що посідають сьоме місце у світі за обсягами запасів газу. Як заявив Шольц, ціла низка проектів з постачання дизельного палива та СПГ нині перебувають у просунутій стадії.

"Ми повинні переконатися, що виробництво СПГ у світі розвинене настільки, що існуючий високий попит можна буде задовольнити, не вдаючись до виробничих потужностей, які існують у Росії", — сказав Шольц під час дводенного візиту до країн Перської затоки.

Німеччина намагається позбутися енергетичної залежності від Росії, пише DW.

Як заявив Шольц, ситуація з енергетичною залежністю Німеччини від одного постачальника "у нас точно більше не повториться".

До початку російського вторгнення в Україну Німеччина отримувала 55 відсотків свого з Росії. Наразі ці поставки практично припинені, пише DW. Кремль заявляє, що це пов'язано із технічними роботами на газопроводі "Північний потік". У Берліні та ЄС називають ці пояснення надуманим приводом та звинувачують Москву у використанні газу для шантажу.

Щоб зменшити залежність від російського газу в Німеччині активно створюють інфраструктуру для імпорту СПГ. На початку вересня міністерство економіки ФРН оголосило про швидке введення в дію шести мобільних терміналів для прийому зрідженого газу.

За повного завантаження вони зможуть давати Німеччині приблизно 30 млрд кубометрів газу на рік. У 2021 році споживання газу у ФРН становило приблизно 90 млрд кубометрів, зазначає DW.

Читайте також

Попередні "підсумки" "референдумів", акції протестів у РФ, контрнаступ ЗСУ. 214-й день війни. Онлайн

Заміна російському газу: німецькі компанії близькі до укладення довгострокових угод з Катаром — ЗМІ

Німеччина шукає альтернативу російським енергоносіям — ВВС

Німеччина не запускатиме "Північний потік-2" навіть за умов дефіциту газу

У Німеччині вводять додатковий збір за газ

Німеччина готується націоналізувати колишню "дочку" "Газпрому" — Welt

Відмова від газу РФ: Німеччина і Данія побудують у Балтійському морі вітроенергетичний центр

53% німців готові до жертв заради санкцій проти РФ — опитування

На початок