Росіянин Крємльов зберіг пост президента Міжнародної федерації боксу після "хаотичного" голосування: що це означає

Росіянин Крємльов зберіг пост президента Міжнародної федерації боксу після "хаотичного" голосування: що це означає

Росіянин Крємльов зберіг пост президента Міжнародної федерації боксу після "хаотичного" голосування: що це означає
. IBA Boxing

Рішення конгресу викликало "занепокоєння" в МОК, який, зокрема, не схвалив усунення України напередодні голосування.

Міжнародна федерація боксу (IBA) вирішила не проводити повторні вибори президента та залишати на цій посаді росіянина Умара Крємльова. Про це повідомляє офіційний сайт IBA.

Крємльов був переобраний у травні 2022 року. Процедуру голосування тоді не проводили, оскільки Крємльов залишився єдиним кандидатом. Його суперника, нідерландця Боріса ван дер Ворста, не допустили менш ніж за добу до виборів через звинувачення в порушенні правил передвиборчої кампанії.

У червні недопуск ван дер Ворста було визнано незаконним. Тож у межах вересневого позачергового конгресу IBA національні федерації-члени мали проголосувати за те, чи бажають вони проводити перевибори. Через усунення, яке Федерація боксу України отримала напередодні голосування, взяти в ньому участь вона не змогла.

Читайте також: IBA відсторонила Федерацію боксу України через "втручання уряду": що саме стало причиною

За підсумками голосування більшість обрала варіант не проводити нові вибори. Зі 106 голосів 75% (106) були за те, аби залишити Крємльова, 25% (36) були проти, ще чотири утрималися. Це означає, що росіянин залишиться президентом IBA на чотирирічний термін.

Якою була реакція на відмову від виборів

На рішення не проводити перевибори вже відреагував Міжнародний олімпійський комітет. У коментарі Inside the Games представники МОК зазначили, що "надзвичайно схвильовані подіями на позачерговому конгресі IBA", адже перевиборів так і не відбулося, а члени голосували лише за сам факт їхнього проведення.

Крім того, в МОК занепокоєні відстороненням України напередодні конгресу та "хаотичними обставинами голосування". Конгрес розпочався на годину пізніше через технічні проблеми. Як повідомляють у Inside the Games, спершу на конгресі були присутні 97 федерацій-членів і ще 30 долучилися онлайн. Проте після відновлення роботи до них додалося ще 24, з них 22 – онлайн.

МОК пообіцяв розглянути ситуацію на найближчому засіданні.

Читайте також: Бокс ризикує не потрапити до програми Олімпіади-2028 через залежність IBA від російського "Газпрому": що про це відомо

Що відомо

  • У квітні 2022 року деякі члени IBA вимагали усунути Крємльова від посади через повномасштабну війну проти України, яку розпочала Росія, а також через співпрацю з російським "Газпромом".
  • Саме через залежність IBA від "Газпрому" бокс ризикує не повернутися до програми Олімпійських ігор.
  • Українець Володимир Продивус, який неодноразово висловлював підтримку Продивусу, залишається на посаді віцепрезидента IBA.
  • Федерація боксу України була усунута через невизначеність із легітимністю керівництва організації. IBA вимагає визнати президентом ФБУ Продивуса, тоді як, згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб та громадських формувань, очільником є Кирило Шевченко.
На початок