На Херсонщині ЗСУ знищили розвідники типу "Орлан-10" та склади боєприпасів військ РФ

На Херсонщині ЗСУ знищили розвідники типу "Орлан-10" та склади боєприпасів військ РФ

На Херсонщині ЗСУ знищили розвідники типу "Орлан-10" та склади боєприпасів військ РФ
. Фото: Оперативне командування "Південь"/Facebook

ЗСУ знищили два розвідники типу "Орлан-10" в Бериславському районі на Херсонщині і в Баштанському на Миколаївщині. А також три склади російських боєприпасів в Баштанському районі Миколаївщини, в Херсонському і Бериславському – на Херсонщині.

Про це повідомляє Оперативне командування "Південь" на сторінці у Facebook.

Ракетно-артилерійські підрозділи виконали 266 вогневих завдань та посилили вогневий контроль в районі Каховської ГЕС, де росіяни намагаються налагоджувати переправи. А також уразили три пункти управління підрозділами РФ вздовж лінії фронту, місце розташування Росгвардії в Херсоні та один з опорних пунктів РФ в районі Давидова Броду.

У дописі сказано, що військові РФ завдали чотири авіаційних удари по позиціях ЗСУ вздовж лінії зіткнення. У відповідь українська авіація завдала п'ять ударів по двох російських системах ППО в Херсонському і Каховському районах та трьох районах зосередження озброєння та техніки росіян на Бериславщині.

"За підтвердженими результатами втрати російської армії складають 57 військових та 30 одиниць техніки. В тому числі дві гаубиці "Мста-Б", одна 122-ох мм, самохідна артустановка "Гвоздика", самохідна гаубиця "Акація", реактивна система залпового вогню "Град", дві командно-штабні машини та 19 одиниць іншої автобронетехніки", - повідомляє ОК "Південь".

Підрозділи російських військ, намагаються залучити резерви, щоб зупинити просування українських військ. А також продовжують вести повітряну розвідку та атакують за допомогою безпілотних літальних апаратів.

"Окупаційна влада продовжує агітаційно-примусові заходи в рамках організації псевдореферендумів. Не маючи явки на виборчих дільницях, колаборанти у супроводі озброєних військових закликають людей долучитися до голосування. Більшість жителів уникає контакту з так званими мобільними пунктами голосування, і не бажає брати участі в політичному фарсі", - йдеться у повідомленні.

Що відомо:

  • 24 вересня на Херсонщині окупаційна влада провела другий день так званого "референдуму". Вулиці міста порожні. На дільницях фактично немає нікого.

Читайте також:

  • 213 день війни: хроніка подій в Херсонській області

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок