КНДР може готувати запуск ракети з підводного човна — Reuters

КНДР може готувати запуск ракети з підводного човна — Reuters

КНДР може готувати запуск ракети з підводного човна — Reuters
. Запуск ракети КНДР. Фото: Korean Central News Agency/AP

Південнокорейські військові виявили ознаки того, що Північна Корея може готуватися до випробування балістичної ракети підводних човнів. Про це повідомляє агентство Yonhap.

Військові виявили підготовку в Сінпо, провінція Південний Хамгьонг у КНДР. Ця інформація відповідає даним американського аналітичного центру цього тижня, який посилався на комерційні супутникові зображення.

"Ми уважно стежимо за об'єктами та діями Північної Кореї, пов'язаними з БРПЛ, і підтримуємо стан повної готовності", — сказав південнокорейський військовий чиновник.

Агентство зазначає, що потенційна провокація з боку КНДР відбувається у той момент, коли Південна Корея готується до візиту віцепрезидентки США Камали Гарріс до Сеула, який заплановано на четвер, 29 вересня.

Як пише Reuters, офіційний представник уряду США повідомив, що Північна Корея може випробувати ядерну зброю під час поїздки Гарріс до Японії та Південної Кореї.

Що відомо

  • Раніше у КНДР ухвалили закон, який дозволяє використовувати ядерну зброю "у разі загрози". Зазначається, що Північна Корея застосує ядерну зброю у разі неминучого нападу на її керівництво або для того, щоб перемогти у війні. Ядерна зброя також може бути використана в "ситуації, що викликає катастрофічну кризу" у сфері безпеки північнокорейців.

Читайте також

Росія купує артилерійські снаряди та ракети у Північної Кореї — американська розвідка

Путін заговорив про розширення відносин РФ і КНДР

Закупівля Росією зброї у КНДР не зможе істотно змінити хід війни в Україні — АР

Північна Корея заперечує постачання зброї до Росії — Reuters

На початок