45 медпрацівників Чернівецької обласної лікарні інфікувались COVID-19 (ОНОВЛЕНО)

45 медпрацівників Чернівецької обласної лікарні інфікувались COVID-19 (ОНОВЛЕНО)

45 медпрацівників Чернівецької обласної лікарні інфікувались COVID-19 (ОНОВЛЕНО)
. Чернівецька ОДА, фото Максима Козьменка

Майже в кожній районній лікарні Чернівецької області є інфіковані медпрацівники. Водночас на COVID-19 хворіють медрацівники обласної клінічної лікарні, а також чернівецьких лікарень та поліклінік. Інформацію щодо кількості інфікованих — в департаменті охорони здоров'я ОДА поки не надали.

В Чернівецькій обласній клінічній лікарні, яка першою почала приймати хворих на COVID-19, інфікувались вже 45 медпрацівників. Про це у коментарі Суспільному Буковини повідомив гендиректор обласної клінічної лікарні Сергій Цинтар. Раніше через хворобу в лікарів та медсестер на карантин закрили чотири відділення лікарні. 22 квітня два з них — відновили роботу.

Коронавірусну інфекцію лабораторно підтвердили в 46 медпрацівників Хотинської районної лікарні. Вони лікуються амбулаторно вдома та мають легкий перебіг хвороби. За словами директора медзакладу Юрія Пасічника, частина з них вже отримала два негативні результати та повернулась до роботи.

10 медпрацівників Чернівецької міської поліклініки №1 мають COVID-19. Про це сказав директор Володимир Багрій. Раніше ми повідомляли, що один з лікарів поліклініки контактував з пацієнтом, який на той момент вже мав коронавірусну інфекцію, однак не знав цього. Опісля лікар контактував з двома своїми колегами, в яких згодом підтверили COVID-19.

Зі штату Вижницької районної лікарні хворіють 11 медпрацівників, з них троє — лікарі. Двоє госпіталізовані, решта — лікуються амбулаторно вдома. Про це сказала заступниця головного лікаря Наталія Никифорук.

Також хворіють четверо медпрацівників Глибоцької районної лікарні, троє — сторожинецької. По одному — в кельменецькій, герцаївській, сокирянській та путильській лікарнях.

Раніше Суспільне повідомляло, що 30 медпрацівників перинатального центру в Чернівцях перебувають на самоізоляції — вони контактували з інфікованою вагітною.

За словами заступниці голови ОДА Наталії Гусак, частина медпрацівників інфікувалась поза медзакладами, в яких вони працюють — це з'ясували в ході епідеміологічного розслідування. Водночас є медпрацівники, які набули COVID-19 під час роботи.

Що відомо:

  • 3 березня у Чернівцях підтверджено перший випадок захворювання на COVID-19 в Україні. До кінця березня на Буковині підтверджують 104 випадки зараження коронавірусною інфекцією. Одужали — семеро людей. Померли — п'ятеро.
  • 5 березня на Буковині призупинили навчання в школах та вузах.
  • 13 березня Чернівцях через можливе поширення коронавірусної інфекції оголосили надзвичайну ситуацію.
  • 16 березня у Чернівцях ввели обмеження щодо роботи медзакладів та закладів сфери послуг. А 17 березня у Чернівцях повністю призупиняють рух громадського транспорту.
  • 20 березня виписали чоловіка, який першим в Україні одужав від COVID-19.
  • З 22 березня в Чернівцях ввели масковий режим на ринках та в продуктових магазинах.
  • 1 квітня вводять особливий режим в’їзду та виїзду на територію Чернівецької області.
  • 15 квітня кількість лабораторно підтверджених випадків зросла до 662.
  • Станом на 20 квітня на Буковині лабораторно підтвердили 988 випадків зараження COVID-19.
  • 21 квітня підтвердили ще 65 випадків інфікування.

На початок