"Нехай не перекладає повноваження": Кернес — Кучеру про закриття ринків у Харкові

"Нехай не перекладає повноваження": Кернес — Кучеру про закриття ринків у Харкові

"Нехай не перекладає повноваження": Кернес — Кучеру про закриття ринків у Харкові
. Фото з відкритих джерел

Харківський міський голова Геннадій Кернес прокоментував ситуацію із ринками у Харкові, які продовжують роботу попри карантинні обмеження.

За словами Кернеса, закриття ринків не входить до компетенції міста.

"Ринки? А це не наші повноваження закривати ринки. Це повноваження санітарного лікаря. У нас у місті немає санітарного лікаря, немає", — сказав мер журналістам 22 квітня після сесії міськради.

"Олексій Кучер може казати те, що він каже. А те, що я кажу, те я кажу. У Олексія Кучера всі ричаги, всі повноваження. Нехай він не перекладає ті повноваження, які в місті і які в області. Санітарний лікар, виконуючий обов'язки санітарного лікаря (Любов Махота — ред.), знаходиться в обласному підпорядкуванні", — сказав Кернес.

Що відомо

  • 16 квітня обласна комісія з надзвичайних ситуацій рекомендувала містам і районам закрити ринки. Голова ОДА Олексій Кучер звернув увагу представників Харківської міської ради на необхідність розгляду цього питання на міській комісії.
  • 17 квітня у Харківській міській раді повідомили, що за результатом комісії, проведеної у телефонному режимі, керівникам продовольчих, непродовольчих та змішаних ринків рекомендовано призупинити роботу на період дії карантинних заходів.
  • 18 квітня ринки у Харкові продовжували працювати. Через невиконання постанови Кабміну поліція Харківщини відкрила кримінальне провадження за статтею "Порушення санітарних правил".
  • 21 квітня голова Харківської ОДА доповів про ситуацію із ринками у Харкові керівнику Офісу президента Андрію Єрмаку. Єрмак пообіцяв підняти це питання "більш серйозно з президентом і міністром внутрішніх справ".

Автор: Юлія Давидова

На початок