Суд у Сумах присудив штраф жінці, що порушила умови самоізоляції

Суд у Сумах присудив штраф жінці, що порушила умови самоізоляції

Суд у Сумах присудив штраф жінці, що порушила умови самоізоляції
.

Ковпаківський районний суд у Сумах 21 квітня розглянув адмінпротокол щодо порушення 33-річною жінкою правил карантину (ст.44-3 КУ про адмінпорушення). У результаті на неї наклали штраф - 17 тисяч гривень.

Жінка повернулася до Сум з Російської Федерації і після перетину кордону підписала інформовану згоду на дотримання самоізоляції. Пізніше було встановлено, що сумчанка полишила місце самоізоляції, яке вказала у згоді. Під час судового засідання, як повідомляє прес-служба суду, жінка свою вину визнала.

Суд врахував усі обставини правопорушення, ступінь вини жінки, її майновий стан, та виніс рашення стягнути штраф - 17 тисяч гривень, а також судовий збір - 420,40 гривень. Жінка, щодо якої винесене рішення про штраф, може оскаржити його протягом 10 днів.

Нині на обсервації на Сумщині перебувають 15 людей, що приїхали до України з-за кордону, повідомили на брифінгу 22 квітня в Сумській облдержадміністрації. Місце обсервації не називають. Відомо, що проживання там оплачують з бюджету, харчування - за рахунок самих людей.

Інші люди, що відмовились від обсервації, підписали інформовану згоду щодо самоізоляції, їх місця перебування контролюють медики та поліція.

Що відомо:

На початок