На Київщині затримали колаборанта, який переконував жителів Обухівщини підтримати армію РФ

На Київщині затримали колаборанта, який переконував жителів Обухівщини підтримати армію РФ

На Київщині затримали колаборанта, який переконував жителів Обухівщини підтримати армію РФ
. Фото: Поліція Київської області

41-річний чоловік схвалював дії Росії та переконував жителів Обухівщини на Київщині підтримати солдатів російської армії. Про це розповіли у Поліції Київської області.

"Він мешкав в Козині та підбурював громадян підтримати дії окупантів, закликав сусідів визнати правомірною збройну агресію Росії. Нині він понесе відповідальність за скоєне", – сказав очільник поліції Київщини Андрій Нєбитов.

Правоохоронці повідомили йому про підозру за колабораційну діяльність за ч.1 ст. 111-1Передбачене покарання – позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років Кримінального кодексу.

Що відомо

  • У травні в Нацполіції повідомили, що розслідують майже 500 справ щодо колабораціонізму. Зокрема, тоді було відомо про 68 колаборантів у Київській області.
  • У травні в Державному бюро розслідувань розповіли, що розслідують майже 600 кримінальних проваджень щодо державної зради та колабораціонізму.
  • Подільська окружна прокуратура міста Києва повідомила про підозру депутату Херсонської міської ради у колабораційній діяльності.
  • У Чернівецькій області за колабораціонізм та держзраду судитимуть жінку. Раніше вона була помічницею голови суду на Луганщині.
  • Жителька Херсона отримала підозру у колабораційній діяльності та пособництві державі-агресору. Жінка співпрацює з окупаційною владою, а також напередодні навчального року "очолила" одну із шкіл міста.

Читайте також

Як шукають колаборантів на звільнених територіях та про що застерігають правозахисники

Коригувальницю вогню по позиціях ЗСУ з Лисичанська засудили до 12 років за ґратами

На початок