Контрнаступ на Харківщині був унікальним для ЗСУ — Міноборони

Контрнаступ на Харківщині був унікальним для ЗСУ — Міноборони

Контрнаступ на Харківщині був унікальним для ЗСУ — Міноборони
. Фото: Євген Малолєтка / АР

Контрнаступ у Харківській області був для Збройних сил України унікальною операцією. Про це на брифінгу заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

"Фактично на Харківщині здійснена унікальна операція для ЗСУ, вперше саме наступально, тому що ЗСУ завжди доктринально стоять на позиції оборони, але зараз ми вимушено в такій ситуації знаходимося, і дійсно ця операція була успішна", — наголосила вона.

За словами Маляр, зараз на деокупованих територіях Харківщини тривають заходи зі стабілізації, оскільки звільнені міста і села потрібно утримати.

Заступниця міністра також наголосила, що Україна веде оборонну війну і не наступатиме на територію Росії.

"Наше завдання — звільнити наші території, ми не агресори, не загарбники. Ми ведемо оборонну війну, в рамках якої можуть бути наступальні дії", — зазначила вона.

За словами Маляр, попри успішний наступ ЗСУ у Харківській області, ще дуже багато територій потребують звільнення і головна перемога ще попереду.

Збройні сили України у вересні почали контрнаступальні дії на кількох напрямках, зокрема на півночі та півдні. Продовжується звільнення населених пунктів від російських сил на Донеччині, Харківщині та Херсонщині.

Що відомо

  • На Харківщині ЗСУ вдалося вийти на держкордон та відігнати окупантів з понад 30 населених пунктів.
  • Президент РФ Володимир Путін 21 вересня підписав указ про проведення часткової мобілізації у Росії, а міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив, що буде призвано 300 тисяч резервістів, які пройдуть підготовку перед виряджанням в зону "СВО".
  • Міністри закордонних справ Європейського Союзу погодили підготовку нових санкцій проти Росії та збільшення обсягів постачання зброї для українських військ у відповідь на мобілізацію в РФ, оголошену Володимиром Путіним.

Читайте також

Залужний назвав втрати ЗСУ у війні з РФ

Іранські дрони на озброєнні РФ та початок "референдумів". 212-й день війни. Онлайн

Контрнаступ ЗСУ на Харківщині. Текстовий онлайн

На початок