Лукашенко розповів, чи буде оголошено про мобілізацію у Білорусі

Лукашенко розповів, чи буде оголошено про мобілізацію у Білорусі

Лукашенко розповів, чи буде оголошено про мобілізацію у Білорусі
. Президент Білорусі Олександр Лукашенко. Фото: Getty Images

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко спростував інформацію про те, що вслід за Росією, мобілізацію можуть оголосити й у Білорусі.

Про це повідомляє білоруське видання "Белта".

Відповідаючи на запитання журналістів про те чи "на нас теж намагаються перекинути цей місток", Лукашенко заявив, що інформація про мобілізацію — брехня.

"Їм треба створити ситуацію. За щось вчепитися. Не буде ніякої мобілізації. Це брехня", — сказав Лукашенко.

20 вересня Лукашенко заявив про "небезпечну" ситуацію в умовах війни Росії проти України, а також закликав підіймати по тривозі не лише регулярні війська, але й так зване народне ополчення, яке начебто формується.

Що відомо

  • 23 вересня представники російських окупаційних адміністрацій на територіях сходу та півдня України заявили про початок "референдумів" щодо входження українських окупованих територій до складу РФ.
  • "Велика сімка" вже засудила проведення "референдумів" на окупованих українських територіях, засудивши дії Росії та пообіцявши запровадити додаткові санкції.
  • У США прокоментували заяви РФ щодо "референдумів". США "ніколи не визнають претензії Росії" на будь-які частини України. Про це заявив радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван
  • В українському МЗС заявили, що фейкові "референдуми" та гібридна "мобілізація" нічого не змінять для РФ.

Читайте також

На окупованих територіях України почались "референдуми" про приєднання до РФ. Що відомо

На початок