У Міноборони РФ розповіли, кого мобілізуватимуть у першу чергу

У Міноборони РФ розповіли, кого мобілізуватимуть у першу чергу

У Міноборони РФ розповіли, кого мобілізуватимуть у першу чергу
. Фото: ГУР МО

У рамках часткової мобілізації у Росії призиватимуть насамперед стрільців, танкістів, артилеристів, водіїв, механіків-водіїв.

Про це заявив представник Головного організаційно-мобілізаційного управління Генерального штабу ЗС РФ Володимир Цимлянський, повідомляє Інтерфакс.

"У рамках часткової мобілізації будуть призиватися категорії громадян, які необхідні для виконання завдань. Це, звичайно, стрілки, танкісти, артилеристи, водії, механіки-водії", — сказав він.

За словами Цимлянського, одним із основних факторів є наявність у призовників із запасу бойового досвіду.

Він зазначив, що пріоритетними критеріями комплектування під час часткової мобілізації є військово-облікові спеціальності, а не військові звання.

"Призиватимуть громадян, які мають як офіцерські звання, так і звання рядового та сержантського складів", — сказав Цимлянський.

Він також розповів, що за першу добу проведення часткової мобілізації до військкоматів прибуло близько 10 тисяч громадян самостійно.

Що відомо

  • Президент РФ Володимир Путін 21 вересня підписав указ про проведення часткової мобілізації у Росії. У зверненні до росіян він зазначив, що лінія зіткнення в зоні "спеціальної військової операції" перевищує тисячу кілометрів, при цьому союзні сили протистоять "не тільки неонацистським формуванням, а фактично всій військовій машині колективного Заходу", що загрожує існуванню РФ.
  • Міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив, що в ході мобілізації буде призвано 300 тисяч резервістів, які пройдуть підготовку перед відправкою в зону "СВО". Заклик не торкнеться студентів та військовослужбовців-строковиків, мобілізації підлягають лише громадяни, які пройшли військову службу та мають військово-облікову спеціальність. Мобілізація проводиться "насамперед для контролю над звільненими під час "спецоперації" територіями".

Читайте також

Ядерні погрози, часткова мобілізація в РФ та "референдуми". Що сказав Путін у зверненні

Шойгу: "втрати Росії в Україні становлять 5937 осіб, мобілізують 300 тисяч"

Розкуплені авіаквитки, закриті кордони та способи ухилення від служби: як в РФ та світі реагують на мобілізацію

На початок