"Черкаси — твоє місто": підприємці обговорили, як переселенцям розпочати бізнес на Черкащині

"Черкаси — твоє місто": підприємці обговорили, як переселенцям розпочати бізнес на Черкащині

"Черкаси — твоє місто": підприємці обговорили, як переселенцям розпочати бізнес на Черкащині
. Суспільне: Черкаси

У Черкасах відбулась зустріч підприємців з тимчасово окупованих областей України та представників влади. Вони обговорили, як можна підтримати переселенців, допомогти їм освоїтися, знайти роботу чи розпочати бізнес. Назвали цю платформу співпраці "Черкаси – твоє місто", розповіла Суспільному заступниця міського голови Черкас Марина Гаркава.

Зі слів заступниці, на зустріч прибули представники із Маріуполя, Попасної та Таврійська.

форум в Черкасах
Суспільне: Черкаси

Як пояснила Марина Гаркава, цю зустріч організували, щоб показати, що Черкаси — місто дружнє до релокованихРелокація - зміна місця проживання внаслідок певних обставин. підприємств та нових черкасців:

"Черкаси — відкрите місто. Вони не біженці, вони — нові черкасці і вони мають жити в нашому місті на рівні з черкащанами. Ми сприймаємо людей, які до нас приїхали не як проблему, а як ресурс додатковий. Ми в кожній людині бачимо лікаря, вчителя, вишуковуємо людей, які потужно підсилять нашу громаду".

Читайте також: Близько восьми тисяч місць: Черкащина готується приймати нових переселенців

Зі слів директора релокованого підприємства Владислава Сушка, він на власному прикладі хотів показати, що у компаній, які були змушені переїхати через війну, є шанс відновитися:

"Основа - це показати на прикладі компанії, що релоковані підприємства, які втратили виробництво, частину команди, своє місце, ринки, мають право надалі на успіх, задавати тренди. Ми коли приїхали у Черкаси, то створили вакансії, доформували свою команду, долучили людей з Чернігова і надалі плануємо розиватися".

форум в Черкасах
Суспільне: Черкаси

Переселенка з Соледару Ольга Бельчич прийшла на зустріч, щоб почути пропозиції від представників з Черкас:

"Ми вже майже пів року живемо у Черкасах, дуже вдячні, прийшли послухати пропозиції, які будуть стосуватися роботи, житла".

Читайте нас у Telegram: головні новини Черкащини та України

Дивіться нас на YouTube: найцікавіші новини Черкащини та України

Читайте також

На початок