Billboard стверджує, що компанія Believe продовжує працювати в Росії

Billboard стверджує, що компанія Believe продовжує працювати в Росії

Billboard стверджує, що компанія Believe продовжує працювати в Росії
.

Паризька музична компанія Believe продовжує працювати в Росії навіть після своїх заяв про "призупинення діяльності" після початку повномасштабного вторгнення. Про це повідомляє видання Billboard 20 серпня.

Прессекретар Believe підтвердив Billboard, що паризька музична дистриб’юторська компанія "зберігає всі свої операції в Росії, щоб підтримувати своїх артистів, лейбли та захищати своїх людей, а також забезпечити доступ до виробництва та розповсюдження музики".

За останні пів року російські пісні майже зникли з українського YouTube

Представник повторив, що з березня компанія припинила "нові інвестиції та розширення в Росії", а також призупинила "розробку та будь-яке подальше розширення". Але джерела Billboard в регіоні стверджують, що це не так — ще з квітня Believe активно зверталися до багатьох місцевих виконавців і лейблів, багато з яких уже мають угоди про звукозапис або розповсюдження з іншими великими компаніями.

У виданні також стверджують, що Believe "агресивно підійшли" до всіх своїх місцевих клієнтів, пропонуючи їм вихід на ринок після того, як інші варіанти зникли: "Вони наполягають на тому, щоб клієнти передали їм каталоги, навіть якщо знають, що мають ексклюзивні поточні контракти".

Олексій Бондаренко про позбавлення звань народних артистів України

Хоча Believe не порушує жодних законів, продовжуючи працювати в Росії, це рішення підтримувати активну присутність призводить до прямого конфлікту з іншими міжнародними музичними компаніями – Universal Music Group, Sony Music Entertainment і Warner Music Group – які у березні заявили, що призупиняють діяльність після вторгнення в Україну. Тоді ж Spotify, Amazon, Deezer і TikTok або закрили свої російські офіси, або припинили торгівлю на ринку, що раніше був 13-м у світі.

Читайте нас у Facebook або Telegram

Станьте частиною Суспільне Культура: напишіть нам про цікаві події культурного життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Ваші історії важливі для нас!

На початок