"Путін хоче втопити Україну в крові, але й у крові власних солдатів" — Зеленський в інтерв'ю Bild

"Путін хоче втопити Україну в крові, але й у крові власних солдатів" — Зеленський в інтерв'ю Bild

"Путін хоче втопити Україну в крові, але й у крові власних солдатів" — Зеленський в інтерв'ю Bild
. Genya Savilov, Pool Photo via AP

Попри оголошення про часткову мобілізацію у Російській Федерації 21 вересня, весь останній місяць президент Росії Володимир Путін вже проводив мобілізацію у своїй країні. Це означає, що у нього є проблеми з військовим персоналом.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю виданню Bild.

За словами Зеленського, інформація про мобілізацію не стала для нього новиною.

"Наші спецслужби і наші союзники вже говорили про це. Весь останній місяць він проводив мобілізацію", — сказав Зеленський.

Рішення про часткову мобілізацію показує, що у Росії є проблеми з офіцерами та іншим військовим персоналом, вважає Зеленський.

"Ми вже знаємо, що ви мобілізували курсантів, хлопців, які не могли битися. Ці кадети впали. Вони навіть не змогли закінчити свою освіту. Всі ці люди не можуть боротися. Вони прийшли до нас і вмирають", — сказав Зеленський.

Президент України заявив, що Путін прагне отримати багатомільйонну армію, яка прийде в Україну.

"Він хоче втопити Україну в крові, але також і в крові своїх власних солдатів", — уточнив президент.

Говорячи про непряму загрозу Путіна застосувати ядерну зброю, Зеленський заявив, що не вірить у використання Росією ядерної зброї.

"Я не вірю, що він збирається використовувати цю зброю. Я не думаю, що світ дозволить йому використовувати цю зброю". Проте Зеленський не виключає ядерного удару: "ми не можемо заглядати в голову цій людині, є ризики".

Попри ці заяви, Володимир Зеленський запевнив, що Україна не буде піддаватися погрозам з боку Путіна та "йти на компроміси".

Що відомо

  • Президент РФ Володимир Путін 21 вересня підписав указ про проведення часткової мобілізації у Росії. У зверненні до росіян він зазначив, що лінія зіткнення в зоні "спеціальної військової операції" перевищує тисячу кілометрів, при цьому союзні сили протистоять "не тільки неонацистським формуванням, а фактично всій військовій машині колективного Заходу", що загрожує існуванню РФ.
  • Міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив, що в ході мобілізації буде призвано 300 тисяч резервістів, які пройдуть підготовку перед відправкою в зону "СВО". Заклик не торкнеться студентів та військовослужбовців-строковиків, мобілізації підлягають лише громадяни, які пройшли військову службу та мають військово-облікову спеціальність. Мобілізація проводиться "насамперед для контролю над звільненими під час "спецоперації" територіями".

Читайте також

Часткова мобілізація у РФ: у Думі пояснили, навіщо її запровадили та кому вручатимуть повістки

Ядерні погрози, часткова мобілізація в РФ та "референдуми". Що сказав Путін у зверненні

На початок