140 мільйонів гривень несплачених податків — забудовнику Київщини оголошено підозру

140 мільйонів гривень несплачених податків — забудовнику Київщини оголошено підозру

140 мільйонів гривень несплачених податків — забудовнику Київщини оголошено підозру
. Фото: Київська міська прокуратура/Telegram

За фактом ухиляння від сплати податків одному із забудовників Київської області повідомили про підозру. З 2019 по 2021 роки підозрюваний нібито реалізував близько 900 кватир і нежитлових приміщень, але не сплатив понад 140 мільйонів гривень податків.

Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

Слідство встановило, що підозрюваний, будучи замовником будівництва кількох комплексів багатоквартирної житлової забудови на території Києво-Святошинського району Київської області, організував схему ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах.

Під час реалізації квартир та нежитлових приміщень у новобудовах підозрюваний декларував отримані кошти як доходи фізичної особи, але не оформив свою діяльність як підприємницьку.

"Таким чином, у період з 2019 по 2021 роки підозрюваний реалізував близько 900 квартир та приміщень комерційного призначення у новобудовах, не сплативши при цьому понад 140 млн гривень податків. У ході досудового розслідування правоохоронці провели низку обшуків, у ході яких були вилучено грошові кошти у різній валюті на загальну суму понад 3 млн доларів США", — йдеться у повідомленні столичної прокуратури.

За клопотанням прокурора вилучені кошти заарештовано та передано в управління Агентства з розшуку та менеджменту активів.

Наразі забудовнику повідомлено про підозру за фактом ухиляннякарається штрафом від п'ятнадцяти тисяч до двадцяти п'яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна. від сплати податків. Та вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу. Також до суду скеровано клопотання щодо арешту майна підозрюваного, зокрема квартири, нежитлових приміщень і земельних ділянок, з метою подальшого відшкодування збитків, завданих державному бюджету України.

Що відомо

  • У Рівному виявили ухиляння від сплати податків підприємством, бенефіціарними власниками якого є громадяни РФ. Фірма начебто купувала товар у фіктивних підприємств, через що завищила податковий кредит на понад 5 млн грн.
  • Українці, які перебувають в Польщі більше ніж 183 днів, змушені будуть сплатити податок на дохід фізичних осіб.

Читайте також

Псевдореферендуми, звернення Путіна, Україна в ООН. 210-й день війни. Онлайн

"Орк побачив консерви для собак. Каже: "Це ми собі візьмемо" — волонтер, що врятував понад 200 людей на Київщині

На початок