Для відбудови Київської області залучать інноваційні технології — Кулеба

Для відбудови Київської області залучать інноваційні технології — Кулеба

Для відбудови Київської області залучать інноваційні технології — Кулеба
. Фото: Олексій Кулеба/Telegram

Для якісної та швидкої відбудови Київщини, яка постраждала від російської військової агресії, залучать інноваційні та сучасні технології. Для роботи в цьому напрямку Міністерство розвитку громад і територій України та Програма розвитку ООН підписали Меморандум.

Про це повідомляє голова КОВА Олексій Кулеба.

київщина кулеба
Фото: Олексій Кулеба/Telegram

"Міжнародні партнери будуть проводити оцінку пошкоджень будівель та картографування, а також підтримувати розробку комплексної геоінформаційної системи (ГІС) моніторингу регіонального відновлення та розвитку. Для нас актуальне питання наявності інструмента для моніторингу відбудови громад",— каже Кулеба.

київщина кулеба
Фото: Олексій Кулеба/Telegram

Зазначається, що в рамках пілотного проєкту вже оцифровано 40 населених пунктів шести громад Київщини: Ірпінської, Бучанської, Гостомельської, Бородянської, Дмитрівської та Макарівської. Попередня оцінка збитків цих громад, за даними проміжного звіту партнерів, майже 2 мільярди доларів, загалом Україні необхідно 349 мільярдів для відбудови та відновлення.

Що відомо

  • 87 мільйонів гривень буде спрямовано на ремонтні роботи і закупівлю будівельних матеріалів для відбудови тих населених пунктів Київщини, які постраждали внаслідок російської військової агресії. Додаткове фінансування передбачене в ухвалених змінах до обласного бюджету на 2022 рік, повідомив голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба.
  • Управління Верховного комісара ООН у справах біженців допомагає відновлювати приватні будинки у Макарівській громаді на Київщині. У Забуянському старостинському окрузі під час бойових дій окупанти пошкодили 224 об’єкти, 44 з яких зруйнували повністю. УВКБ ООН опікуватиметься відновленням частини з цих пошкоджених будинків.
  • ООН розширює допомогу — Управління Верховного комісара у справах біженців ООН хоче допомогти з непродовольчими товарами малозахищеним верствам населення та переселенцям Київщини. Також вони продовжать постачати будматеріали і тимчасове модульне житло для тих, хто втратив домівку.
  • Агентство ООН у справах біженців (УВКБ ООН) започаткувала спеціальну програму для вимушено переміщених осіб в Україні, яка зокрема допоможе покрити їхні основні потреби в оренді житла, їжі та предметах гігієни.
  • У ООН є кілька програм, за якими вони здійснюють виплати. Допомогу можна отримати і від Червоного Хреста, Міжнародної організації з міграції. Умови отримання виплат різні та періодично оновлюються. Про зміни з 1 серпня можна прочитати тут.
  • З 29 серпня по 2 вересня в Обухові на Київщині працювала мобільна бригада благодійного фонду "Право на захист", яка збирає анкетні дані для виплат переселенцям від Управління Верховного комісара у справах біженців ООН.

Читайте також

Розширення співпраці із Францією. Чим допоможуть іноземні партнери

В Ірпінь приїхав голова Міжнародної організації з міграції, яка допомагає з тимчасовим житлом містянам

Розширення співпраці. Чим допоможе Київщині Чехія

На початок