У Тернополі відновили обов’язкове носіння масок

У Тернополі відновили обов’язкове носіння масок

У Тернополі відновили обов’язкове носіння масок
. Фото: Суспільне Тернопіль

У Тернополі відновили обов’язкове носіння масок. Рішення прийняли на засіданні міського штабу з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру. Про це повідомили на сайті Тернопільської міської ради.

Рішення набуває чинності з 22 вересня 2022 року.

Дотримуватися маскового режиму потрібно у місцях масового скупчення населення, громадському транспорті, торгово-розважальних центрах, магазинах, закладах громадського харчування, закладах культури і мистецтв, релігійних установах.

Водії та кондуктори у громадському транспорті мають використовувати засоби індивідуального захисту. Перевозити пасажирів можна тільки в захисних масках.

Працівники закладів освіти самостійно приймають рішення щодо запровадження маскового режиму для дітей віком від 12 років та працівників закладу, беручи до уваги стан захворюваності.

Під час Богослужінь у храмах теж потрібно дотримуватись маскового режиму. При здійсненні релігійних обрядів використовувати одноразовий посуд або засоби для дезінфекції.

Головна державна санітарна лікарка області Оксана Чайчук розповіла Суспільному, що рекомендували запровадити такі зміни епідеміологи області. Це зумовлено зростанням захворюваності на COVID-19.

"Сьогодні на засіданні штабу прийняли рішення про обов’язкове носіння масок в громадських місцях: у транспорті, в торгових центрах, в місцях скупчення населення. Це правильно, тому що ми бачимо ріст захворювання протягом десяти тижнів. Рекомендації постанови №1236 не відміняли, вони діють. Уряд ухвалив рішення про продовження карантину до кінця року, тому ті обмеження, які вказані в цій постанові, не скасовували. У зв’язку з воєнним станом увага людей переключилася на інші проблеми, тому ми, можливо, маємо такий ріст захворюваності".

За словами Оксани Чайчук, за останню добу в області виявили 510 хворих на коронавірус.

"161 випадок підтвердили ПЛР-тестами і 349 – експрес-тестами. Якщо говорити про летальні випадки, то за минулу добу зареєстрували один. Це – 78-річна жителька Тернополя, вона мала супутні серцево-судинні захворювання".

У медзакладах Тернополя зараз від коронавірусу лікують 59 пацієнтів, каже керівник міського відділу охорони здоров’я Василь Даньчак.

"З них 11 – діти, 33 – жителі нашої громади і 26 хворих – з області з підтвердженим діагнозом. Також на амбулаторному лікуванні перебуває 1 589 пацієнтів. Всі наші медзаклади готові для надання допомоги пацієнтам з коронавірусом. Розгорнуто 140 ліжок, зокрема, 50 ліжок для лікування дітей. Забезпечення киснем в нас є у всіх закладах. За необхідності лікарні готові розгорнути додаткові ліжка".

Головна державна санітарна лікарка області повідомила, що пік захворюваності на COVID-19 в області прогнозують на жовтень.

Читайте також

  • На Тернопільщині за добу виявили 510 нових хворих на COVID-19
На початок