У місті на Полтавщині відновили масковий режим

У місті на Полтавщині відновили масковий режим

У місті на Полтавщині відновили масковий режим
. фото: cdnimg

З 20 вересня у місті Горішні Плавні, що на Полтавщині, у громадських місцях люди зобов’язані носити захисні маски. Про це Суспільному повідомив голова громади Дмитро Биков.

Дотримуватись маскового режиму необхідно, зокрема, у транспорті, крамницях та інших громадських місцях, повідомив Дмитро Биков. Таке рішення 19 вересня ухвалила комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій виконкому Горішньоплавнівської міської ради. Діятими воно до окремого розпорядження про скасування.

«У зв'язку із стрімким збільшенням рівня захворюваності гострою респіраторною хворобою COVID-19 (станом на 19.09.2022 – 72 хворі на COVID-19), спричиненою коронавірусом SARS-Cov-2, із метою запобігання поширенню хвороби, із 00 годин 00 хвилин 20 вересня 2022-го року відновлюються карантинні обмеження (масковий режим) на території Горішньоплавнівської міської територіальної громади».

За дотриманням маскового режиму стежитимуть правоохоронці.

Що відомо:

  • Востаннє карантинне зонування в Україні Міністерство охорони здоров’я визначило напередодні повномасштабного вторгнення Росії до України – 23 лютого 2022-го року.
  • Уперше карантин через коронавірус в Україні запровадили 12 березня 2020-го.
  • Перший випадок захворювання на коронавірус на Полтавщині виявили у березні 2020-го року.
  • В область вакцину від коронавірусу уперше доставили 24 лютого 2021-го року.

Читайте також:

На Полтавщині кількість випадків захворювань на COVID-19 збільшилася майже утричі: у чому причина

На початок