Окупанти хочуть терміново провести так званий "референдум" на Херсонщині

Окупанти хочуть терміново провести так званий "референдум" на Херсонщині

Окупанти хочуть терміново провести так званий "референдум" на Херсонщині
. Фото: Жовта стрічка/Telegram

Так звана "громадська рада" Херсонської області звернулась до гауляйтера -"керівника" Сальдо та до "голови" фейкового уряду Єлісєєва з проханням терміново провести референдум про визнання Херсонщини суб’єктом Росії, повідомили росЗМІ.

Пізніше так званий "голова ВЦА Херсонщини" колаборант Сальдо заявив, що він розглянув звернення псевдогромадської організації і вирішив провести референдум на Херсонщині, повідомляють росЗМІ. Назвав дату проведення – з 23 по 27 вересня. Також у своєму зверненні він сказав про мобілізацію на території Херсонської області для участі у Спеціальній військовій операції збройних сил Росії.

Херсонський політолог Володимир Молчанов вважає, що окупанти бояться що Росія кине їх напризволяще і саме з цим пов'язана їхня сьогоднішня активність.

"Як на це зараз відреагує Росія, яка озвучила, що 4 числа і це було чергове відкладання в довгу шухлядку, ми ще не знаємо, тому що в Росії є дуже багато проблем пов'язаних як з цим, так з потім реагуванням на його результати. Чи прийняття, чи неприйняття. І в разі прийняття, що буде з тим же мобілізаційним ресурсом", - повідомив Суспільному Володимир Молчанов.

Що відомо:

  • На Херсонщині окупаційна влада не спромоглася провести референдум. У Херсонській області окупаційна влада планувала провести так званий "референдум" 11 вересня. Дата з початку вторгнення змінювалась тричі.
  • Окупаційна влада не може навіть зімітувати псевдореферендум на Херсонщині, бо підготувати так зване "волевиявлення" росіянам не дають ЗСУ та опір місцевого населення.
  • Наприкінці серпня так звана "влада" Херсонщини заявляла, що підготовку до референдуму не згортала, тому що жителі "чекають на інтеграцію області до РФ".

Читайте також:

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок