У Тернополі генеруватимуть тепло з альтернативних джерел

У Тернополі генеруватимуть тепло з альтернативних джерел

У Тернополі генеруватимуть тепло з альтернативних джерел
. Фото: Людмила Путькалець/Суспільне Тернопіль

У разі відсутності природного газу, у Тернополі тепло генеруватимуть з альтернативних джерел. Про це повідомив заступник міського голови з питань інфраструктури Владислав Стемковський, під час зустрічі із головами ОСББ.

За його словами, це забезпечуватиме роботу об’єктів критичної інфраструктури, зокрема, пологових будинків, лікарень, дитячих садків.

Владислав Стемковський розповів, що у Тернопільській громаді планують закупити генератори, які дозволять, в екстрених випадках обходитися без газу чи електроенергії.

"Насамперед йдеться про те, щоб забезпечити роботу об’єктів кричної інфраструктури. Якщо не буде енергоносіїв, зокрема, газу, електроенергії, то в багатоповерховому будинку при мінусових температурах, через певний період не можна буде фактично проживати і функціонувати. Наша буде задача – забезпечити збереження внутрішньо будинкових мереж, у разі мінусових температур, падіння температури менше нуля в самій будівлі, необхідно буде зливати воду, зливати теплоносій, щоб після того, як будуть плюси, щоб мережі не розморозилися", – каже Стемковський.

У Тернополі генеруватимуть тепло з альтернативних джерел
Владислав Стемковський. Фото: Людмила Путькалець/Суспільне Тернопіль

Керівники об’єднань співвласників багатоквартирних будинків Тернополя зустрілися із надавачами послуг, щоб вирішити, як працювати в умовах відсутності газу, тепла, електроенергії та води.

"Нам треба знати, як ми маємо діяти у випадку надзвичайної ситуації. Якщо щось стається у будинку, співвласники куди звертаються, звертаються до голови правління ОСББ або в чат будинку: чому нема світла, чому пропала вода. Якщо десь буде пошкоджена магістраль, що ми маємо робити з теплоносієм, що ми маємо зробити з холодним водопостачанням, чи з каналізацією, чи з освітленням. Ми напрацьовуємо з надавачами послуг методи взаємодії, вирішуємо, як діяти в тих чи інших ситуаціях", – каже голова правління ОСББ Тернополя Сергій Лупак.

Сергій Лупак розповів, що у Тернополі зареєстровано 650 ОСББ, які обслуговують 1700 будинків. У кожному ОСББ планують створити резервний фонд, щоб мати кошти на випадок надзвичайних ситуацій.

Що відомо

  • Жителі двох тернопільських багатоповерхівок відмовилися від централізованого теплопостачання
На початок