Статус внутрішньо переміщеної особи не звільняє від сплати за опалення — Миколаївоблтеплоенерго

Статус внутрішньо переміщеної особи не звільняє від сплати за опалення — Миколаївоблтеплоенерго

Станом на вересень миколаївці заборгували обласному комунальному підприємству "Миколаївоблтеплоенерго" понад 130 млн гривень за опалювальний сезон 2021-2022 років. До припинення чи скасування воєнного стану нараховувати та стягувати штрафи забороняється, проте це не звільняє споживачів від сплати за спожите тепло. Сплачувати за опалення необхідно і тим людям, які тимчасово виїхали з міста і мають статус внутрішньо переміщеної особи.

Про це кореспондентам Суспільного розповів начальник відділу по роботі з заборгованістю ОКП "Миколаївоблтеплоенерго" Роман Кудрявцев.

За словами Романа Кудрявцева, останнім часом до "Миколаївоблтеплоенерго" надходять звернення від боржників. Люди говорять, що вони мають статус внутрішньо переміщеної особи і не будуть сплачувати борги за опалення.

"Довідка про взяття на облік ВПО не звільняє від сплати за послуги постачання теплової енергії. Обов'язок сплачувати борг регламентується Цивільним кодексом України, 322 статтею, яка наголошує, що власник зобов'язаний утримувати належне йому майно", — сказав Роман Кудрявцев.

Всім, хто має заборгованість, фахівці "Миколаївоблтеплоенерго" надсилають письмові претензії на адресу або ж телефонують.

"Наше підприємство пропонує боржникам, які не в змозі платити свій борг, оформляти договори реструктуризації на достатньо привабливих умовах. Це може бути індивідуальний графік погашення або загальний. При цьому не сплачувати взагалі послугу з надання тепла можуть лише ті, у кого є акт, який складений уповноваженим органом, про руйнування або пошкодження їхніх будівель", — розповів Роман Кудрявцев.

Загальна сума заборгованості споживачів "Миколаївоблтеплоенерго" за послугу з постачання тепла станом на 19 вересня складає 203,3 мільйона гривень.

Як дізнатись інформацію про наявність боргу:

  • Зателефонувати за номерами: тел. (0512) 721 546, 099 213 5950, 050 490 8960
  • Надіслати повідомлення на електрону пошту: [email protected]
  • Скористатись особистим кабінетом: www.nikoblteplo.com.ua

Читайте також

У Первомайській громаді деякі вулиці тимчасово залишаться без електропостачання — Миколаївобленерго

У Миколаєві тепломережі заповнюють хімічною водою, аби виявляти витоки на трубопроводах

Прогноз погоди: на Миколаївщині стане прохолодніше

Слідкуйте за новинами Суспільного Миколаїв у Telegram, Viber, YouTube та Instagram.

На початок