У Миколаєві тепломережі заповнюють хімічною водою, аби виявляти витоки на трубопроводах

У Миколаєві тепломережі заповнюють хімічною водою, аби виявляти витоки на трубопроводах

У Миколаєві тепломережі заповнюють хімічною водою, аби виявляти витоки на трубопроводах
. Фото ілюстративне: Pixabay

Обласне комунальне підприємство "Миколаївоблтеплоенерго" заповнює систему опалення міста. Роботи виконують з 18 вересня. Використовують воду, яку попередньо фільтрують, пом'якшують реагентами та забарвлюють у зелений колір.

Про це повідомляє пресслужба підприємства.

Вода, яка вже заповнює тепломережі міста, має зелений колір, аби якнайшвидше виявляти та усувати витоки на трубопроводах.

Для заповнення тепломереж "Миколаївоблтеплоенерго" використовує виключно хімічно підготовлену воду. Рідина проходить спеціальну обробку, а саме: фільтрацію, пом'якшення, видалення розчинених у воді кисню, вуглекислоти та інших газів тощо.

За словами директора підприємства Миколи Логвінова, увесь цей процес дороговартісний, проте збитки від понищених трубопроводів корозією, осаду солей тощо будуть коштувати набагато більше як підприємству, так і керуючим компаніям, ЖЕКам, ОСББ.

"В умовах відсутності в Миколаєві централізованого водопостачання з Дніпра, внаслідок пошкодженого російськими військовими водоводу, процес заповнення системи опалення міста неабияк ускладнено", — говорить Микола Логвінов.

У разі виявлення витоків на підприємстві просять повідомляти до аварійно-диспетчерської служби за номерами телефонів: +380512442577, +380958221166 (цілодобово).

Читайте також

У Первомайській громаді деякі вулиці тимчасово залишаться без електропостачання — Миколаївобленерго

Військові РФ обстріляли промислову зону Південноукраїнської АЕС — Енергоатом

Прогноз погоди: на Миколаївщині стане прохолодніше

Слідкуйте за новинами Суспільного Миколаїв у Telegram, Viber, YouTube та Instagram.

На початок