ЗСУ завдали ударів по ППО, логістичних вузлах та понтонних переправах росіян — Генштаб

ЗСУ завдали ударів по ППО, логістичних вузлах та понтонних переправах росіян — Генштаб

ЗСУ завдали ударів по ППО, логістичних вузлах та понтонних переправах росіян — Генштаб
. Фото: Генштаб ЗСУ

Збройні сили України відбили атаки військ РФ біля шістьох населених пунктів і завдали авіаударів та ракетних ударів по місцях зосередження військ і техніки РФ. В результаті ударів знищені 5 позицій комплексів протиповітряної оборони, а також логістичні вузли та понтонні переправи росіян.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу ЗСУ.

За інформацією військових, росіяни обстрілюють позиції ЗСУ вздовж лінії зіткнення, намагаються перегрупувати війська на окремих напрямках, проводять повітряну розвідку. Залишається загроза нанесення повітряних та ракетних ударів по всій території України.

За минулу добу внаслідок авіа і ракетних ударів, а також використання РСЗВ росіяни пошкодили інфраструктуру понад 30 населених пунктів. Зокрема, Костянтинівка, Дружківка, Куп'янськ, Сіверськ, Нью-Йорк, Мар'їнка, Гуляйполе, Мирне та Велике Артакове.

Війська РФ завдали 11 ракетних, 15 авіаційних ударів та здійснили 96 обстрілів із систем реактивної артилерії по об’єктах на території України.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація не змінилася.

На інших напрямках росіяни обстрілювали інфраструктуру з танків та артилерії різних типів:

  • на Сіверському напрямку – в районі населеного пункту Лугівка Сумської області;
  • на Харківському напрямку, зокрема з території російської федерації – в районі Гоптівки, Козачої Лопані, Малої Вовчої, Зибиного та Стрілечої;
  • на Слов’янському напрямку – Дворічна та Гороховатка;
  • на Краматорському напрямку – Пришиб, Тетянівка, Крива Лука, Озерне, Пискунівка, Райгородок, Стародубівка, Білогорівка, Сіверськ, Роздолівка та Спірне;
  • на Бахмутському напрямку – Нью-Йорк, Лиман, Миколаївка Друга, Зайцеве, Одрадівка, Соледар, Бахмут, Бахмутське, Яковлівка та Веселе;
  • на Авдіївському напрямку – Мар’їнка, Красногорівка, Первомайське, Авдіївка та Водяне.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках війська РФ активних дій не проводили. Здійснювали обстріли по всій лінії зіткнення.

На Південнобузькому напрямку фіксувався вогневий вплив російської артилерії вздовж всієї лінії зіткнення. Крім того, росіяни вели повітряну розвідку БпЛА та здійснили 34 літаковильоти оперативно-тактичної авіації для завдання ударів по території Херсонської і Запорізької областей.

"Противник намагається приховати масові втрати після вогневого ураження, завданого Силами оборони по місцях зосередження російських військ. В результаті ефективних високоточних ударів в районах населених пунктів Херсон, Василівка, Перевальськ та інших, трупи російських солдатів вивозили у переповнених вантажівках", — йдеться у повідомленні.

Як повідомили у Генштабі, ЗСУ успішно відбили атаки в районах населених пунктів Одрадівка, Зайцеве, Бахмут, Весела Долина, Авдіївка та Новомихайлівка.

Протягом минулої доби, для підтримки дій наземних угруповань, авіація ЗСУ здійснила 18 ударів по місцях зосередження військ і техніки РФ. Підтверджено ураження 13 опорних пунктів, районів зосередження озброєння і військової техніки та 5 позицій комплексів протиповітряної оборони. Втрати росіян уточнюються.

Підрозділи протиповітряної оборони Збройних Сил України на різних напрямках знищили два російські безпілотники.

Підрозділи Ракетних військ і артилерії вдарили по трьох районах скупченні військових та бойової техніки РФ. В зону ураження потрапили логістичні вузли та понтонні переправи росіян.

Читайте також

Масове поховання в Ізюмі, МАГАТЕ вимагає вивести війська РФ з ЗАЕС. 205-й день війни Росії проти України. Онлайн

"Росія вдалася до кожного зі шляхів геноциду" — Тімоті Снайдер про російський фашизм, майбутнє України та Зеленського

На початок