День міста у Чернігові відзначатимуть, але без концертів

День міста у Чернігові відзначатимуть, але без концертів

День міста у Чернігові відзначатимуть, але без концертів
. ФОТО: Суспільне Чернігів

У Чернігові 21 вересня відзначатимуть День міста без святкувань та концертів. Натомість до Дня міста в Інтернеті будуть опубліковані спеціальні матеріали, а також міська влада планує організувати кілька флешмобів. Про це Суспільному розповів начальник міського управління культури та туризму Олександр Шевчук.

ФОТО: Фейсбук-сторінка Олександра Шевчука
"Сам факт того, що ця подія не повинна пройти непоміченою, це точно. Якщо казати про щось таке глобальне, концерти чи щось ще, то цього не буде. Будуть привітання з Днем міста та інші формати, які б привернули увагу до нашого Міста-героя".
Олександр Шевчук

Також за його словами, наразі залишається актуальним питання перенесення Дня міста на іншу дату. Вже не перший місяць йде обговорення варіантів перенесення цього свята на 27 березня — День надання Чернігову Магдебурзького права або 6 березня — День надання Чернігову почесної відзнаки "Місто-герой України".

"Ми в тісному діалозі з істориками й не тільки та вважаємо, що його переносити точно необхідно. Один із контраргументів перенесення Дня міста на 6 чи 27 березня — це те, що Чернігів має історію 1300 років і тому доречно було б знайти універсальну дату, яка б об’єднала в собі всю нашу давню історію. Дати красиві та доречні, але ми шукаємо універсальну історичну дату", — говорить начальник управління.

Читайте також:

Легенда про дивака-капітана: історія чернігівського військового Григорія Остапенка

На початок