Робить перші кроки на рівних ногах. У Львові медики прооперували трирічного хлопчика з ДЦП

Робить перші кроки на рівних ногах. У Львові медики прооперували трирічного хлопчика з ДЦП

Робить перші кроки на рівних ногах. У Львові медики прооперували трирічного хлопчика з ДЦП
. Перше ТМО Львова

Львівські медики прооперували 3-річного Івана за новітньою технологією. Через напруження м'язів, зумовлене ДЦП, хлопчик досі міг ходити тільки з перехрещеними ногами в ходунках. Про це повідомили у пресслужбі Першого ТМО Львова.

У трирічного Івана діагностували дитячий церебральний параліч. Через хворобу йому не вдавалось контролювати рухи в кінцівках, тож хлопчик міг ходити або в ходунках, або тримаючи маму за руку. Після огляду медики Лікарні святого Миколая скерували хлопчика на операцію за сучасною методикою. Її розробив американський лікар Tae Sung Park.

"Селективна дорзальна різотомія або SDR — шанс для таких, як Іван. Під час втручання хірурги пересікають патологічні чутливі нерви спинного мозку, зберігаючи при цьому функцію рухів та тазових органів. І все через мініатюрний мінідоступ у чотири сантиметри. Це дозволяє зменшити спастику у нижніх кінцівках, а також на 70-80% знижує потребу у коригуючих ортопедичних операціях, яких часто потребують діти у таких випадках", — повідомляють у лікарні.

Хлопчик після операції
Хлопчик після операції. Перше ТМО Львова

Операція пройшла успішно. Тепер Іван може сидіти, ставати на повну стопу та ходити з рівними ногами. Також є покращення у рухах рук. Хлопчик каже, що мріє про зелений самокат. Його мама впевнена, після другого курсу реабілітації усе неодмінно вдасться.

Іван з мамою
Іван з мамою. Перше ТМО Львова

За словами лікарів, ДЦП — це одна з найпоширеніших причин інвалідності у дітей. Такі оперативні втручання дають можливість покращити рівень життя малюків, а також зменшити напруження в м'язах. У лікарні вже провели близько 20 таких операцій.

Читайте також: На Львівщину евакуювали шістьох людей з Донецької та Харківської областей
На початок