Втрати Волині: семеро захисників загинули на Харківщині, ще один – на Донеччині

Втрати Волині: семеро захисників загинули на Харківщині, ще один – на Донеччині

15 вересня місцеві громади повідомили, що в боях з російськими військами загинули восьмеро захисників з Волині. Семеро бійців загинули під час контрнаступу ЗСУ на Харківщині. Ще один – у боях на Донеччині.

П'ятеро загиблих воїнів були родом з однієї громади.

Петро Гальчук

В Локачинській селищній раді повідомили, що під час контрнаступу на півдні України, проводячи зачистку від російських окупантів визволеного села, загинув Петро Гальчук.

У чоловіка лишилися матір, дружина та діти з онуками. Коли та де прощатимуться із захисником в громаді обіцяють повідомити згодом.

Іван Висоцький

12 вересня в бою на Донеччині загинув військовослужбовець Іван Висоцький, – повідомили на сторінці Мар'янівської селищної ради. Бійцю був 21 рік, жив у селі Цегів.

Відомо, що волинянин з перших днів війни повернувся із-за кордону та був на передовій. Про час та місце поховання в громаді повідомлять згодом.

Володимир Лепа

10 вересня у бою з окупантами поблизу селища Мале Веселе на Харківщині загинув 46-річний військовослужбовець Володимир Лепа, – повідомили в Рожищенській міській раді.

Захисник – родом із села Рудня. В громаді оголосили триденну жалобу. Коли та де прощатимуться з бійцем наразі невідомо.

Віктор Бурдак

В Любешівській громаді повідомили про загибель одразу п'яти захисників. Один із них – Віктор Бурдак. Чоловіку було 55 років.

Головний сержант, командир стрілецького відділення. Загинув 10 вересня 2022 року в результаті ворожого обстрілу під час виконання бойового завдання на території Харківської області.

Сергій Бурдак

22-річний солдат-гранатометник Сергій Бурдак теж загинув під час контрнаступу ЗСУ на Харківщині, – повідомляє голова Любешівської громади. Сергій Бурдак загинув у бою 10 вересня в результаті ворожого обстрілу під час виконання бойового завдання.

Андрій Михальчук

В результаті ворожого обстрілу 10 вересня на Харківщині також згинув житель Любешівської громади Андрій Михальчук. Солдату-стрільцю Збройних сил України було 38 років, – йдеться у повідомленні громади.

Сергій Стефанюк

Старшому сержанту-гранатометнику Сергію Стефанчуку було 49 років, – зазначили у громаді. Боєць теж загинув 10 вересня в результаті ворожого обстрілу під час виконання бойового завдання на території Харківської області.

Андрій Ланевич

13 вересня в результаті підриву на розтяжці під час виконання бойового завдання на території Харківської області загинув ще один житель Любешівщини – Андрій Ланевич. Солдату, механіку-водію було 34 роки.

У зв'язку із загибеллю п'яти бійців у Камінь-Каширському районі оголосили семиденну жалобу.

На початок