Казахстан перевів торгівлю з Росією під санкційний контроль США

Казахстан перевів торгівлю з Росією під санкційний контроль США

ЗМІ
Казахстан перевів торгівлю з Росією під санкційний контроль США
. Ілюстративне фото: Unsplash

Казахстан, побоюючись вторинних санкцій, відмовляється торгувати з Росією в обхід обмежень попри прохання з Москви налагодити поставки.

Про це повідомляє Orda.kz із посиланням на міністра закордонних справ Казахстану Мухтара Тлеуберді.

Зазначається, що угоди казахстанських компаній із РФ перебувають на контролі влади США та Євросоюзу — з ними "ведуться регулярні консультації" задля уникнення порушень антиросійських санкцій.

"У нас створено урядову робочу групу щодо недопущення негативного впливу антиросійських санкцій на нашу економіку, у тому числі щодо недопущення вторинних санкцій", — заявив голова МЗС країни Тлеуберді.

Що відомо

  • У лютому Казахстан відмовив Росії у проханні долучити свої війська для повномасштабного наступу на Україну, а також визнавати самопроголошені "ЛНР" та "ДНР".
  • 17 червня лідер Казахстану Касим-Жомарт Токаєв у присутності російського президента Володимира Путіна заявив, що не визнаватиме "квазідержавні утворення" на Донбасі, підконтрольні Кремлю.
  • В липні Президент Казахстану доручив налагодити постачання нафти в обхід Росії. Тоді Касим-Жомарт Токаєв доручив держкомпанії "КазМунайГаз" розвивати морські перевезення нафти і визначив пріоритетним напрямком Транскаспійський маршрут, який обходить Росію.

Читайте також

Військові РФ, які дислокуються в Казахстані не хочуть вертатись на батьківщину — ГУР

Папа Римський прибув з візитом в Казахстан

На початок