Латвійські банки заморозили 80 млн євро підсанкційних росіян

Латвійські банки заморозили 80 млн євро підсанкційних росіян

Латвійські банки заморозили 80 млн євро підсанкційних росіян
. Фото: armyinform.com.ua

У латвійських банках заморожено близько 80 млн євро через санкції, введені проти РФ через війну в Україні.

Про це повідомляє lsm.lv з посиланням на інтерв'ю голови Комісії ринку фінансів і капіталу Латвії (КРФК) Санти Пургайле каналу TV3.

"Можна сказати, що 80 мільйонів євро це те, на чому фінансовий сектор закріпився. Особливих змін у цих цифрах за кілька місяців не відбулося", — зазначила Пургайле.

За її словами, виявлено шість фізичних осіб, які безпосередньо підпадають під санкції, та 35 юридичних осіб, які безпосередньо не включені до санкційних списків, однак у цих юридичних особах встановлено права власності або контролю підсанкційних осіб, тому активи та цінні папери цих осіб заморожені.

Якщо санкції не будуть розширені, то розмір заморожених активів РФ навряд чи істотно зміниться, прогнозує Санта Пургайле. При цьому вона наголосила, що зараз банки дуже активно аналізують дані, щоб визначити, чи не обходяться санкції коштом залучення інших країн-посередників і створення платіжних ланцюжків.

"Ми спостерігаємо, що збільшився відтік грошей до таких країн, як Казахстан, Узбекистан, Туреччина. Тому ми дуже ретельно аналізуємо дані, просимо роз'яснень та робимо висновки", — зазначила голова КРФК Латвії.

Пургайле запевнила, що якщо хтось спробує обійти санкції, рано чи пізно його буде знайдено.

Читайте також

Санкції проти РФ: перестав діяти спрощений візовий режим Євросоюзу з Росією

Кулеба пояснив, чому США має визнати РФ країною-спонсором тероризму

ЄС не продовжив частину санкцій проти Януковича та його сина

На початок