Ічнянському Національному парку збирають гроші на порятунок від пожеж

Ічнянському Національному парку збирають гроші на порятунок від пожеж

Ічнянському Національному парку збирають гроші на порятунок від пожеж
. ФОТО: chernihivregion.travel

Всеукраїнська зооволонтерська благодійна організація Uanimals оголосила збір грошей на порятунок Національного Природного парку в Ічні від пожеж. Цю інформацію Суспільному підтвердив директор парку Микола Білик.

З його слів, під час активних бойових дій в області парк не постраждав та матеріальних збитків не зазнав. Всі тварини “почувають себе гарно”. Обладнання, на яке збирають гроші, має попереджувати пожежі, зазначив Микола Білик. Своїм коштом вони його закупити не можуть.

“Зараз практично нічого не виділяється. Спеціалісти Міндовкілля залучили нас до цієї програми (збір коштів, — ред.), а ми висловили свої потреби”, — сказав Микола Білик.

Зокрема, для захисту від пожеж парк потребує: вогнегасники, респіратори, захисний пожежний одяг, ранцеву лісопожежну установку, генератор, культиватор, бензопилу та бензокосу. Саме це збираються придбати на зібрані кошти.

Як повідомляє Uanimals на своєму офіційному сайті загалом потрібно зібрати 546 тисяч 400 гривень. Наразі є вже 20 804. Збір триватиме до 30 жовтня.

Ічнянський Національний Природний Парк – це поєднання тваринного й рослинного світу лісостепу. Загальна площа Парку становить 9665,8 га. Там живуть більше 50-ти видів тварин, занесених до Червоної Книги України. А також більше 100 видів тварин, які охороняються міжнародними договорами.

Читайте також:

РЛП «Ялівщина» у Чернігові розділять на чотири зони. Для чого та як вони відрізнятимуться

На початок