Поляки скасували концерти Вотерса із Pink Floyd після листа Зеленській

Поляки скасували концерти Вотерса із Pink Floyd після листа Зеленській

Оновлено
Поляки скасували концерти Вотерса із Pink Floyd після листа Зеленській
. Фото: Вікіпедія

24 вересня Live Nation Polska (польське представництво концертного промоутера Live Nation) спільно з Tauron Arena у Facebook повідомили, що скасували концерти музиканта.

Водночас у The Guardian, посилаючись на польські медіа, зазначили, що менеджер музиканта "відмовився без пояснення причин". На сайті Вотерса польські виступи прибрали з розкладу туру. Міська рада Кракова планує проголосувати за визнання Роджера Вотерса персоною нон ґрата через його позицію щодо повномасштабного вторгнення Росії.

Billboard стверджує, що компанія Believe продовжує працювати в Росії

Колишній фронтмен рок-гурту Pink Floyd Роджер Вотерс планував у квітні 2023 року два виступи у Кракові в рамках світового туру, проте після хвилі невдоволення у соцмережах радник міської ради Лукаш Вантух наполягає на скасуванні цих шоу. Про це 12 вересня пише видання PolsaNews.

Під статтями про приїзд музиканта до Польщі з'явилося багато негативних коментарів: "Нехай грає зі своїм другом Путіним", "Гроші за квиток краще вкласти в амуніцію для України", "Старий дідусь, відірваний від реальності, відкрито підтримуючи війну, розв'язану Путіним, приїжджає в моє місто, в мою країну, щоб проголошувати свої погляди?".

Gibson продасть 4 синьо-жовті гітари з аукціону, щоб підтримати відновлення музичних програм в Україні

Про втручання у справу заявив радник міської ради Кракова Лукаш Вантух: "Роджер Вотерс, відкритий прихильник Путіна, хоче зіграти на Tauron Arena у Кракові. У середу у нас відбудеться сесія міської ради Кракова, і я буду говорити з президентом і радниками, щоб заблокувати це. Така подія була б ганьбою для нашого міста. Нехай він співає в Москві".

Раніше Вотерс написав відкритого листа до першої леді України Олени Зеленської, у якому той закликав її натиснути на чоловіка, щоб "закінчити війну": "Якщо під "підтримкою України" ви маєте на увазі, що Захід продовжує постачати зброю арміям київського уряду, боюся, ви можете трагічно помилитися. Підкидання палива у вигляді озброєнь у перестрілку ніколи не спрацьовувало раніше".

Ірена Карпа "посадила" у вʼязницю чоловіка, який слухав гімн РФ у Франції

А 7 серпня в інтерв'ю американському телеканалу CNN музикант звинуватив президента США Джозефа Байдена у війні в Україні: "Байден розпалює вогонь в Україні, це величезний злочин. Чому Сполучені Штати не спонукають президента України Володимира Зеленського до переговорів, щоб закінчити цю жахливу, жахливу війну, яка вбиває українців і росіян?"

Читайте нас у Facebook або Telegram

Станьте частиною Суспільне Культура: напишіть нам про цікаві події культурного життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Ваші історії важливі для нас!

На початок