Фестиваль Bouquet Kyiv Stage пройде в Оксфорді в межах "Тижнів культури України"

Фестиваль Bouquet Kyiv Stage пройде в Оксфорді в межах "Тижнів культури України"

Фестиваль Bouquet Kyiv Stage пройде в Оксфорді в межах "Тижнів культури України"
. Фото: ukrainian.culture.weeks/Instagram

З 28 вересня до 1 жовтня в Оксфорді (Велика Британія) відбудуться 7 концертів класичної музики та святкування 85-річчя композитора Валентина Сильвестрова у межах фестивалю Bouquet Kyiv Stage. Про це повідомляють у пресслужбі події.

Ініціатива "Тижні культури України-2022" (Ukrainian Culture Weeks 2022) була започаткована навесні 2022 року Cherwell College Oxford, Oxford University Ukrainian Society та культурним центром "Дом Майстер Клас" на підтримку України та українського культурного надбання.

"Велика Британія була однією з перших країн світу, яка чітко і безкомпромісно заявила про свою позицію в неспровокованій жорстокій війні, розв’язаній Росією проти України. З першого дня війни Велика Британія надає Україні велику неоціненну підтримку. Фестиваль Bouquet Kyiv Stage в Оксфорді – висловлення подяки британському народу і наш культурний внесок у Ukrainian Culture Weekss", – кажуть організатори фестивалю.

Віцедиректорка Cherwell College Oxford Хелен Кларк додала: "У найважчий період для України з часів її незалежності проведення фестивалю Bouquet Kyiv Stage – це можливість відзначити й вшанувати багату культуру та спадщину України. Ми відчуваємо глибоке почуття єдності з народом України і вважаємо своїм обов’язком підтримувати його унікальну культуру".

В Україні створять документальний фільм про композитора Валентина Сильвестрова

Одна з центральних подій фестивалю – ювілей українського композитора Валентина Сильвестрова, якому 30 вересня виповниться вісімдесят п'ять років. Творчість музиканта буде представлена у програмі хоровою та фортепіанною музикою.

Також у межах фестивалю відбудеться фотовиставка "Війна" фотографа-документаліста Олександра Глядєлова та два музичні перформанси: "Триб'ют до творчості Марії Примаченко" та "Face the Future" від українського фешн-дизайнера Федора Возіанова.

Фестиваль Bouquet Kyiv Stage пройде в Оксфорді в межах "Тижнів культури України"
Валентин Сильвестров. Фото надане пресслужбою

Читайте нас у Facebook та Telegram

Станьте частиною Суспільне Культура: напишіть нам про цікаві події культурного життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Ваші історії важливі для нас!

На початок