На Львівщині готують додаткові місця для переселенців: що відомо

На Львівщині готують додаткові місця для переселенців: що відомо

На Львівщині готують додаткові місця для переселенців: що відомо
. Суспільне Львів

На Львівщині взимку очікують приїзду до 100 тисяч вимушених переселенців. Для них вже почали облаштовувати житло. Про те, які умови створюють для ВПО, дізнавалось Суспільне.

Гуртожиток Новояворівського вищого професійного училища — це одне із приміщень в області, де закінчують облаштовувати додаткові місця для переселенців. Більшість робіт тут провели своїми силами. Зокрема, вже підключили комунікації та завезли необхідну побутову техніку.

"Ця побутова кімната готова для прийняття наших переселенців. Вже підключені пральні машини, сушарка. Все готово", — каже комендантка гуртожитку Марія Хім'як.

На кухню закупили побутову техніку
На кухню закупили побутову техніку. Суспільне Львів

В гуртожитку вже підключили пральні машинки
В гуртожитку вже підключили пральні машинки. Суспільне Львів

Також частково облаштували кімнати, де зможуть жити по двоє або ж троє людей.

"На сьогоднішній день ми облаштували 32 кімнати, де можуть перебувати 80 людей з числа внутрішньо переміщених осіб. Зараз ми перебуваємо в одній із кімнат, де встановили 3 ліжка. Потрібно в найближчий час встановити ще столи, шафи і тумбочки", — каже керівник Новояворівського вищого професійного училища Роман Пахолок.

В гуртожитку зможуть жити 80 людей
В гуртожитку зможуть жити 80 людей. Суспільне Львів

Як повідомили в обласній військовій адміністрації, у зимовий період в область, за попередніми підрахунками, може прибути додатково близько 100 тисяч людей.

"Ми напрацьовуємо по базі закладів соціальної сфери, які можна відновити швидко за невеликі гроші. Тобто це гуртожитки, переважно, заклади соціального захисту. Відповідно, станом на сьогодні (9 вересня, — ред.) ми вже маємо 25 таких об’єктів, на восьми з них уже закінчені будівельні роботи, вони облаштовуються меблями, побутовою технікою", — каже заступник директора обласного департаменту економічної політики Вадим Табакера.

За словами Вадима Табакери, у такі заклади, де вже завершують роботи, планують заселити впродовж наступного тижня близько 700 переселенців.

Читайте також: За добу на Львівщину евакуювалися ще 127 вимушених переселенців
На початок